NOVI UGOVOR S VLADOM RS: „Prointeru“ blizu 300.000 KM za održavanje telefonskog sistema

„Prointer“ je zbog veza s Miloradom Dodikom skinut s liste partnera Microsofta prije nešto više od godinu. Još veći udarac kompanija je pretrpila početkom godine kada je ostala i bez parnerstva sa SAP-om, najvećom evropskom softverskom kompanijom

Vlada Republike Srpske sklopila je novi sporazum s Prointerom, firmom koja se dovodi u vezu sa porodicom Dodik, ovoga puta u paketu s još jednom srbijanskom firmom, dodijelivši im posao u vrijednosti blizu 300.000 KM.

Tako će u periodu od 12 mjeseci, od 13. aprila ove do 13. aprila naredne godine, Prointer s firmom ICTS doo Beograd biti angažovan za posao redovnog održavanja i zamjene rezervnih dijelova na telefonskom sistemu i kontakt centru u Administrativnom centru i Poslovnom objektu Vlade Republike Srpske.

Prije nepuna dva mjeseca Vlada RS dodijelila je posao iznajmljivanja i održavanja internet linkova vrijedan oko 60.000 KM firmama Prointer ITSS d.o.o. Banjaluka i Mtel a.d. Banjaluka, na period od godinu.

Ugovor je sklopljen početkom marta, čime je nastavljena praksa institucija RS da poslove dodjeljuju kompanijama koje se dovode u vezu s političkim vrhom tog entiteta i samom porodicom Dodik.

Ovaj posao je tek „kusur“ za Prointer čiji se poslovni poduhvati sa entitetskim institucijama mjere u desetinama miliona maraka te je jedna od favoriziranih kompanija za institucije vlasti RS-a.

Iako je Prointer postao rekorder u dobijenim tenderima IT sektora u RS, ova kompanija dobija i druge poslove: za nabavku trafo stanica, održavanje elektropostrojenja i rasvjete, nabavku i ugradnju klima uređaja, kao i održavanje komunikacija.

Foto: “Prointer” dobija široki spektar poslova

Novim ugovorom, usluge održavanja komunikacionog sistema dodijeljene su Prointeru i ICTS doo Beograd otvorenim postupkom.

Institucije vlasti u RS, javne ustanove i pojedine opštine tako nastavljaju da pomažu Prointeru koji je, zbog veza sa Miloradom Dodikom, skinut s liste partnera Microsofta prije nešto više od godinu.

Još veći udarac ova kompanija je pretrpila početkom godine kada je ostala i bez parnerstva sa SAP-om, najvećom evropskom softverskom kompanijom zahvaljujući kojoj je osiguravala desetine miliona maraka iz entitetskog budžeta.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas