OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE: Ova dva muškarca se sumnjiče za milionsku pljačku u BiH

Fotografije su nakon krađe snimljene u jednom kafiću u Istočnom Sarajevu, gdje su osumnjičeni pobjegli s novcem

Dva državljanina Gruzije uhapšena su u Doboju zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa pripremanjem krivičnih djela na području bh. entiteta Republika Srpska, ali zasada nema dokaza da su umiješani u krađu dva miliona maraka od J.Š., vlasnice mjenjačnice u banjalučkom naselju Lauš.

Kako saznaje ATV kod dvojice Gruzijaca su prilikom hapšenja pronađeni ometači koji se koriste za blokiranje signala za daljinsko zaključavanje automobila… Upravo zbog toga oni su bili predmet detaljne kriminalističke obrade i predati su Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju na dalje postupanje.

Objavljene su im fotografije

Za počiniocima se i dalje traga, a ATV je došao u posjed novih fotografija Gruzijaca, koji su osumnjičeni za krađu na Laušu.

Fotografije su nakon krađe snimljene u jednom kafiću u Istočnom Sarajevu, gdje su osumnjičeni pobjegli s novcem.

Vjeruje se da počinioci još nisu napustili BiH, zbog čega su iz policije apeluju na sve građane da ukoliko imaju bilo kakve informacije o osumnjičenima ili prepoznaju osobe sa fotografije da to prijave najbližoj policijskoj stanici ili na dežurni broj 122. To se posebno odnosi na vlasnike stana na dan, budući da su Gruzijci tokom boravka u BiH koristili unajmljene stanove.

Zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa krađom dva miliona maraka ranije je uhapšen Noe Tvalabeishvili (41), kome je određen pritvor. Istovremeno je PU Banjaluka raspisala potrage za još 10 državljana Gruzije zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa tim krivičnim djelom.

U policiji su ranije naveli da je Tvalabeishvili imao ulogu organizatora kriminalne grupe, trojica su izvršioci krađe u Banjaluci, dok su ostali učestvovali u pripremi krađe. Osumnjičeni su nakon krađe promijenili tri automobila i sa ukradenim novcem su pobjegli u Doboj. Tu su unajmili taksi koji ih je odvezao u Istočno Sarajevo.

Izvor: ATV, Fokus

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas