ODBRANA HRVATSKIH HULIGANA: “Napale nas grčke porodice”

Foto: Ronald Gorsic CROPIX Copyright/via Guliver/sportklub.n1info.rs

Utakmica trećeg kola kvalifikacija Lige šampiona između AEK-a i Dinama trebalo je da se odigra u utorak uveče, ali je odložena zbog toga što je u noći između ponedeljka i utorka u neredima huligana u Atini ubijen navijač AEK-a.

U divljanjima su učestvovali navijači Dinama potpomognuti fanovima Panatinaikosa, dok su na drugoj strani bili navijači AEK-a.

Jedan od grčkih portala Njusit objavio je tekst u kojem piše da privedeni navijači Dinama, „kojih je toliko da zauzimaju više spratova policijske grade, tvrde nezamislivo“.

„Oni se brane tako što kažu da su ih napale grčke porodice kod stadiona AEK-a. Naravno, ne mogu da objasne zašto su došli pred OPAP Arenu, naoružani palicama i oštrim noževima. Kamere su ih snimile“, piše grčki poral:

„Hrvatski huligani tvrde da su došli u Grčku kako bi „psihološki podržali“ svoju ekipu, iako su znali da je UEFA zabranila dolazak gostujućih navijača. Ispričali su kako su hteli da gledaju utakmicu iz kafića u blizini stadiona. Naravno, niko nije prepričao scenu kada se dogodilo ubistvo, tvrde da ništa nisu čuli ni videli. “

Portal Njusit opisuje, kako oni navode, „hrvatske huligane“:

„Izgledom podsećaju na naciste. Deo njih ispričao je policiji kako su pokušali da povežu godišnji odmor u Grčkoj sa utakmicom, ali nisu spomenuli kontakt sa navijačima Panatinaikosa, koji su njihova bratska grupa.“

Grčki novinari pišu da policija veruje kako je među uhapšenima ubica 29-godišnjeg navijača AEK-a, zbog čega uzimaju DNK koji bi se mogao da se poklopi sa onim koji je pronađen na ubijenom. U sklopu istrage pregledaju automobile hrvatskih huligana sa kojima su stigli u Grčku.

„Na temelju informacija koje je dobila od hrvatske policije i Europola, grčka policija procenjuje da je među navijačima četiri-pet vođa. Sastavili su ‘crvenu listu’ 40-ak najopasnijih huligana, među kojima veruju da je ubica“, otkriva Njusit.

UEFA je pomerila utakmice Dinama i AEK-a. Prva utakmica igraće se 15. avgusta u Zagrebu od 20 časovai, a revanš meč na programu je tri dana kasnije. Juče je uhapšeno oko 100 Hrvata, a još nije poznato ko je ubica navijača AEK-a.

Izvor: sportklub.n1info.rs

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas