OGLASIO SE UJAK NESTALE DJEVOJČICE: “Moguće da je neko iskoristio trenutak i zgrabio dijete”

Foto: Facebook

Stefan Dragomirović, rođeni brat Ivane Ilić majke nestale Danke Ilić, djevojčice iz Bora oglasio se o cijeloj situaciji. Kaže da je zabrinut za sestričinu, ali i za rođenu sestru.

U srijedu na četvrtak Ivana je noć provela u kući brata jer je policija zbog istrage nju razdvojila od supruga Miloša, Dankinog oca.

– Brine me što Ivanu toliko drže, ali se tješim da su njena kazivanja najvalidnija jer je poslednja vidjela Danku, odnosno iz njenog vidokruga je nestala. Bila je skrhana i plakala je i rekla mi je da čitavu noć nije mogla da zaspi. Ja sam morao, uprkos svemu, da radim. U rudniku sam bio. Nemam ja, niti moji šta da krijemo – govori on.

Dodaje da je dok se traga za djetetom i policija ispituje sve okolnosti najbolje ne govoriti ništa kako kako se ne bi otežala istraga.

Dan kada je nestala mala Danka

– Odmah sam krenuo u potragu, ali su mi ubrzo rekli da ne možemo mi to da radimo i time ugrozimo istragu – prepričava Stefan.

Kaže da mu je sestra Ivana ispričala o nestanku njene ćerkice. – Ivana je sa Lazom i Dankom otišla tog dana na plac, gdje ona ne dolazi često kao ja. Došla je pošto je na godišnjem odmoru i bio je lijep dan pa da djeca borave na vazduhu. Na placu je gledala djecu kako se igraju, gdje su joj i kola bila parkirana. Laza je tražio vodu da pije i Ivana pošto je u kući voda zatvorena da ne bi smrzla u česmi ili cijevima tokom zime, ona je otišla iz kola da uzme vodicu i dala Lazi da pije. Gledala je gdje je Danka, ali nije je videla. Mislila je da je negdje pozadi iza drva koja su tako napakovana da iz kola gdje je bila Ivana ne može imati vidik na taj dio. Kako je nije bilo pomislila je da je otišla u šumicu iza placa. I kreće potraga, pa agonija koja se proširuje – prepričava Dankin ujak.

Sumnja da je devojčica oteta

– Moguće je da je Ivanu sa djecom neko pratio do Banjskog polja i iskoristio trenutak i zgrabio dijete – kaže Stefan.

On je govorio i na sumnje koje su se pojavile da su majka i otac nešto uradili djetetu.

–Mislim da Ivana nije sposobna za takvo nešto i ne mogu da zamislim da ona zna gdje je Danka nestala. Smatram da Ivana govori istinu jer mi se poklapa njena izjava sa zatečenim stanjem s obzirom na to da je flašica sa vodom bila u suvozačevim vratima. I istina je da od napakovanih drva nije mogla da ima pregled ka Danki – ističe ujak.

Kaže i da je njegovom ocu mnogo teško zbog nestanka unuke i što sada ne znaju ni gdje je Lazar, Dankin brat. Uzeli bi dječaka kod sebe, piše Republika.rs.

O bagerima na imanju

Pošto je dijete nestalo na placu Dragomorovića Stefan zna svaki detalj tog imanja i pojašnjava da bageri ne kopaju nego samo krče. Objašnjava da su dezinformacije o tajnim kanalima na njihovoj zemlji.

– Bageri ne kopaju već raščišćavaju. Postoji kanal koji sprovodi vodu sa jezera do bivšeg RTB i prolazi ispod našeg imanja.Taj lom na placu gde je sada i nama zabranjen pristup. Tamo onaj krš je moj jer sam čuvao neke delove od mašina u kući. Radio sam nekad u servisu bijele tehnike. Tu imamo vinograd i bašte – rekao je Dragomirović.

I do njega su doprle razne moguće verzije i svaku je mogućnost koje se setio razmotrio, kaže da je pitao sestru da li je možda gledala u mobilni telefon i zanijela se o zaboravila na Danku.

– Rekla mi je da nije i da joj je telefon bio u dzepu tada.

Kameru su postavili zbog bezbjednosti

Stefanu nije poznato da su Ivana i Miloš imali neprijatelje i neprijatnosti u komšiluku zbog kojih bi neko želio da im naudi.

– U Banjskom polju nema takvih ljudi. Svi su prijatni. A koliko znam i u njihovoj zgradi koja je visoka 10 ili 11 spratova je valjda sve kako treba – kaže on.

To što su Ivana i Miloš promjenili vrata i postavili video nadzor njega ne čudi.

– Valjda svi težimo boljem. Vrata nisu skoro stavljena, a ne sjećam se, ali mislim da je kamera ugrađena još priue godinu i po dana iz razloga bezbjednosti, a ne iz ne zbog neprijatnosti. Koliko ja znam- odgovorio je ujak male Danke.

Šahte bile zatvorene

Ujak nestalog djeteta kaže da dijete nije moglo da upadne u neku vodu i nestane na taj način .

– Na tom području Ima jedna bara u kojoj se skuplja voda, ali je ona pretražena i postoji tri ili četiri śahte za kanal prema RTB, ali su sve fizički zatvorene – rekao je brat majke nestale Danke. Mogućnost da je upala u septičku jamu ili neki bunar odbacuje jer kaže da ih ni nema.

Izvor: srpskainfo.com

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas