OSUĐENI PEDOFIL POBJEGAO IZ BIH PA GOSTOVAO U TV EMISIJI: “Šta sam trebao uraditi?”

Foto: Screenshot/ NovaTV

Riječ je o bjeguncu koji je bježao ukupno tri puta, a već dvaput iskoristio je “joker” zvan dvojno državljanstvo te iz BiH pobjegao u Hrvatsku zbog sumnje da je zlostavljao dijete

Osuđeni pedofil Ivica Mišković koji je prije 15 dana nakon izricanja presude napao policajku, skočio kroz prozor i pobjegao iz suda u Banjaluci, šokirao je i bosanskohercegovačku, ali i hrvatsku javnost.

Naime, posjetio je ekipu u redakciji Nove TV, tačnije emisije Provjereno – u želji da, kako tvrdi, kaže svoju stranu priče.

Riječ je o bjeguncu koji je bježao ukupno tri puta, a već dvaput iskoristio je “joker” zvan dvojno državljanstvo te iz BiH pobjegao u Hrvatsku zbog sumnje da je zlostavljao dijete.

Na pitanje zašto ste pobjegli, odgovorio je: “Pobjegao? Pa šta ću drugo, šta bih trebao? Kako mislite, sada što sam pobjegao? Pa četiri godine sam osuđen, kako neću pobjeći? Na pravdi Boga osuđen sam na četiri godine”, rekao je.

Kako mislite na pravdi Boga, pitala ga je ekipa Provjerenog.

“Pa na pravdi Boga – nisam kriv. Nevin ležim, a osuđen sam. Ko bi se s time pomirio?”, kaže Mišković.

“Sad mi je lakše sa slobode to rješavati, a tamo bih samo ležao i ništa, ovako će advokat to rješavati”, dodaje bjegunac.

Na tvrdnju da je protuzakonito pobjeći, s razlogom ili bez njega, odgovara: “Protuzakonito, a što ja trebam, trpjeti nekoga tamo? Pa i protuzakonito sam suđen, ja sam suđen protuzakonito.”

Upitan je i je li potplatio nekoga da bi pobjegao.

“Pa nisam nikoga, na sudu sam iskočio kroz prozor i pobjegao”, kaže Mišković.

Opisao je i kako je prešao granicu: “Biciklom sam prešao na crno, do Novog samo vozio, išao sam Prijedor, pa u Dvoru dolje prešao.”

Nije uspio dokazati da je nevin, a Mišković tvrdi kako su svi svjedoci bili na njegovoj strani, no uvjeren je da će to dokazati na kraju.

“Da sam kriv, meni ne bi bilo krivo, ja bih odležao i gotovo, ali na pravdi boga kada nisam kriv… Hvala Bogu, vjerujem u Boga, bog mi je pomogao da pobjegnem, Bog će sve dokazati i gotovo. I advokat i sud”, kaže Mišković.

Osuđeni ste za jedno krivično djelo, a sad upravo zato što ste pobjegli ćete opet krivično odgovarati za bijeg, pitala ga je ekipa Provjerenog.

“Nisam ja pobjegao bezveze. Ja za bijeg neću moći odgovarati zato što će advokat dokazati da sam nevin, da su me nevinog osudili i da sam pobjegao s razlogom. Nisam pobjegao bez razloga. Šta sam trebao, ležati tamo četiri godine i nikom ništa?” kaže bjegunac, koji se nema namjeru predati, a ne boji se ni izručenja.

“Podnijeli su i za Mamića zahtjev, pa Mamića ne daju ovamo”, uvjeren je Mišković.

Hrvatska policija tvrdi da, dok ne dobiju nalog za izručenje, nemaju osnove za njegovo zadržavanje.

I dok osuđenik slobodno živi u Hrvatskoj, čeka se potez institucija BiH.

Izvor: fokus.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas