PEAKY BLINDERS U SARAJEVSKIM MAHALAMA: Helem Nejse filmskim spotom najavljuje novi album

Čanovi grupe Helem Nejse nisu krili uzbuđenje nakon realizacije još jedne sjajne saradnje sa Švrakićem, nadajući se da će, kako kažu “Naštaćunaić biti odličan početak njihove nove muzičke epohe”

Sjajni sarajevski muzički sastav i umjetnički kolektiv “Helem Nejse” objavio je video spot za pjesmu “Naštaćunaić”. Radi se o singlu koji ujedno najavljuje četvrti studijski album “Ozbiljna Zaebancija” sa 15 novih pjesama, čija je objava zakazana za 20. april ove godine.

Inspirisana britanskom hit serijom “Peaky Blinders”, radnja spota vraća nas u Sarajevo između dva svjetska rata. “Naštaćunaić” pjesma je o začaranom mladiću koji bezuspješno pokušava da se otrgne iz zmijskog zagrljaja mezimice zloglasne porodice Arnautalić.

– Radnja spota se odvija u sarajevskim mahalama i smještena je u period između dva svjetska rata. Raditi epohu tog vremena je pored glumačkog, bio veliki kostimski i scenografski izazov. Zahvaljujući energiji cijele ekipe, nadam se da smo ispunili zadatak i da će se gledaocima dopasti, kaže scenarista i režiser Admir Švrakić.

image

Jeste li poslušali pjesmu “Naštaćunaić”?/Amina Hodzic

 Amina Hodzic/

Ovo je treći spot sa albuma “Ozbiljna Zaebancija” i dolazi nakon uspješnih singlova “Taiwan” i “Ruža” u duetu sa Amirom Medunjanin.

Čanovi grupe Helem Nejse nisu krili uzbuđenje nakon realizacije još jedne sjajne saradnje sa Švrakićem, nadajući se da će, kako kažu “Naštaćunaić biti odličan početak njihove nove muzičke epohe”.

– Od reditelja smo imali samo jedan zahtjev, a to su dva: da dobijemo najteži mogući glumački zadatak i izuzetno dobro kostimsko riješenje koje će skrenuti pažnju sa našeg očitog glumačkog antitalenta. Ipak, desilo se suprotno od toga, jer smo svi pokazali veoma zavidno glumačko umijeće i istinski uživali u cijelom procesu. Već smo dobili poziv da statiramo u novom filmu Peaky blindersa koji sa snimanjem počinje u septembru. Presretni smo i jedva čekamo da sa publikom podijelimo ostatak albuma koji izlazi već u ovoj sedmici. Definitivno, naše najzrelije izdanje dosad.”

“Ozbiljna Zaebancija” – novi album Helem Nejse će publici na svim streaming platformama biti dostupan 20. aprila.

Izvor: oslobodjenje.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas