PEARL JAM OBJAVIO 12. STUDIJSKI ALBUM: „Dark Matter” – fuzija mračnih priča sa dozom optimizma

Foto: rollingstone.com

Legendarni rok sastav Pearl Jam predstavlja svoj dugo očekivani dvanaesti studijski album „Dark Matter” koji donosi fuziju mračnih priča sa dozom optimizma!

Album sadrži 11 novih numera prožetih intenzivnim vokalima i lirikom koja posmatra život i ljubav kroz prizmu straha, ali i sreće. Ovo izdanje je veliki povratak kultnog benda nakon izuzetno cijenjenog izdanja „Gigaton” objavljenog 2020. godine.

Bend je prvi uvid u album pružio objavljivanjem naslovne numere „Dark Matter“, a slušaoci su ove nedelje pred izlazak cjelokupnog izdanja imali priliku da čuju i pesmu „Wreckage“.

Uvodni singl proveo je čak tri nedelje na samom vrhu prestižne top liste Billboard Mainstream Rock Airplay Chart, što je jedan od najvećih uspjeha ovog benda kada se u obzir uzme njegov opus iz 21. vijeka.

„Pjesma „Scared of Fear“ je jedan od momenata koji posebno ističu autentičnu Pearl Jam energiju i to je čini jednom od mojih favorita. „React / Respond“ je vjerovatno najoriginalnija pjesma koju ovaj album ima, teška je i moćna, a ovde su i vokalne dionice izuzetno kvalitetne“, istakao je Stoun Gosard.

Pearl Jam objavio 12. studijski album „Dark Matter"
Foto: universalmusic.rs

Dok je singl „Wreckage“ po mišljenju Džefa Amenta najzabavniji melodijski projekat izdanja, tematski se numera „Won’t Tell“ nametnula kao najintrigantnija. „Pjesma je bazirana na snu koji sam imao. Bio je sjajan osjećaj interpretirati san na umjetnički način“, podijelio je Džef Ament o ideji za numeru.

Numera za koju Stoun Gosard smatra da će pokupiti simpatije slušalaca je pjesma „Waiting for Stevie“, trenutak na albumu koji je i za basistu benda, Džefa Amenta, tematski bio iznenađenje i potpuno neočekivani pravac na albumu.

„Na stvaranje ove numere je posebno uticao producent Endru Vat, rif je takođe bio njegova ideja. Ovo je na neki način i omaž bendu Soundgarden, mislim da će publika to prepoznati i da će velikoj većini ovo biti omiljena pjesma sa izdanja“, poručuje Stoun Gosard.

Kao finale albuma poslužila je numera „Setting Sun“, koju basista Džef Ament izdvaja kao svoju omiljenu. „Posebno sam vezan za završetak ove pjesme – te riječi su izuzetno teške ali i pružaju nadu“, zaključuje Džef Ament.

Pearl Jam se kao alternativni rok bend afirmisao kroz 11 studijskih albuma koji su na globalnom nivou prodati u više od 85 miliona primjeraka, a izdanje „Dark Matter“ će grupu povesti na novu svjetsku turneju koja će trajati tokom cijele 2024. godine. Novim studijskim albumom bend obećava da će održati kvalitet koji garantuje već više od tri decenije.

Izvor: universalmusic.rs

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas