POSTAVLJENI PLAKATI NA KOJIMA JE PODIJELJENA BIH: Policija istražuje slučaj

Ono što se može primijetiti je da su autori plakata izvjesno ciljano birali gradove u kojima će osvanuti plakati, s obzirom da je riječ o Tuzli koja je u Federaciji BiH, Bijeljini u Republici Srpskoj te Brčko distriktu

Tokom protekle noći, na području Tuzle, Brčkog i Bijeljine postavljeni su plakati koji prikazuju podijeljenu Bosnu i Hercegovinu.

Plakati koji su jutros osvanuli u tri bh. grada prikazali su kartu podijeljene Bosne i Hercegovne, a sa sobom nose poruku: “Podjela za koju se borimo”, ispisanu ćirilicom i latinicom.

Ko je postavio plakate za sada je nepoznato, a o događaju je upoznata policija u svim gradovima u kojima se oni nalaze.

FOTO: Čitalac

“O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, po čijim uputama policijski službenici poduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju identifikacije osoba koje su postavile plakate”, potvrđeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Ono što se može primijetiti je da su autori plakata izvjesno ciljano birali gradove u kojima će osvanuti plakati, s obzirom da je riječ o Tuzli koja je u Federaciji BiH, Bijeljini u Republici Srpskoj te Brčko distriktu.

Uklonjeni plakati o podjeli BiH koji su bili polijepljeni u Tuzli

Policijski službenici Policijske uprave Tuzla jutros su na više lokacija u gradu uočili izlijepljene plakate na kojima je ispisano “Podjela za koju se borimo” i na kojim je Bosna i Hercegovina podijeljena na dva dijela – srpski i hrvatski prema sporazumu Cvetković – Maček.

– Navedene plakate su izuzete, a o događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac po čijim uputama policijski službenici poduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju identifikacije osoba koji su postavili plakate – navode u Upravi policije MUP-a TK.

Policijski službenici utvrđuju da li je lijepljenje plakata sinhronizovano i ko stoji iza takvog čina.

Izvor: fokus.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas