“POŠTO JOŠ NIKO IZ FBIH TO NIJE URADIO”: Dodik podnio prijave protiv sebe i rukovodstva RS

Foto: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je danas podnio prijave protiv rukovodstva Srpske, uključujući sebe, i svih narodnih poslanika koji su podržali donošenje Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH u Republici Srpskoj, kao i svih potpisnika peticije akademske zajednice kojom su izrazili nezadovoljstvo radom tog suda.

Pošto još niko iz Federacije BiH (FBiH) to nije uradio, odlučio sam da danas podnesem prijavu Tužilaštvu BiH protiv Željke Cvijanović, Radovana Viškovića, Nenada Stevandića i protiv sebe – napisao je Dodik na Tviteru.

Dodik je naglasio da mržnja i histerija iz FBiH, koja je usmjerena protiv Republike Srpske, postaje nepodnošljiva.

– Pošto planiramo da donesemo i zakon kojim se odluke Tužilaštva i Suda BiH neće primjenjivati u Republici Srpskoj, ovom prijavom nećemo biti izuzeti od procesuiranja pred Tužilaštvom BiH – naveo je Dodik.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je u utorak, 27. juna, na posebnoj sjednici Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH koji predviđa da se neće primjenjivati i izvršavati na teritoriji Srpske dok Parlamentarna skupština BiH ne donese zakon o ovom sudu.

Poslanici su na odvojenoj sjednici podržali veto srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović u vezi sa dvije odluke koje je Predsjedništvo donijelo preglasavanjem.

Izvor: srpskainfo.com

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas