POVRATAK DEMOFESTA U BANJALUKU: Stižu svjetske muzičke zvijezde!

Foto: Parov Stelar/Demofest

Demofest se vraća u velikom stilu, Banjaluka će imati priliku slušati velika svjetska poznata imena.

Naime, nakon objavljenog dolaska legendarnog britanskog sastava Morcheeba u Banjaluku, organizatori su odlučili da publiku neprestano iznenađuju sjajnim izvođačima koji će nastupati na ovogodišnjem izdanju festivalu.

Po prvi put na velikoj bini Demofesta, ali i u Banjaluci, dolaze pioniri retroavangarde i industrijal roka, svjetska muzička atrakcija Laibach te legendarni australijski muzičar i društveni aktivista Dub FX. Prvo festivalsko veče biće upotpunjeno bivšim šampionima, pobjednicima Demofesta 2012. godine, sastavom M.O.R.T., koji ovoga puta s ponosom dolazi kao revijalni izvođač na mjesto koje ih je lansiralo u muzičku indrustriju.

Nakon festivala kao što su Coachella i Glastonbury, Parov Stelar stiže na Demofest, kao i legenda drum and bass-a, poznata po svom revolucionarnom albumu „New Forms“, Roni Size, dok će afrobitove sa sobom donijeti čuveni nigerijski muzičar Femi Kuti.

Jedan od zaštitnih simbola Demofesta i kralj balkanskog breakbeat dub step zvuka, Kiril Džajkovski se sa ponosom vraća na dvanaesto izdanje festivala, gdje će pokušati podići već visoke koncerte standarde koje je gradio u proteklim godinama nastupanja na Demofestu. Kastel će takođe biti mjesto rasplesane publike, a za to će se pobrinuti sjajna zvijezda u usponu, fantastični MKDSL.

Jedna od novina ovogodišnjeg festivala je i Summer stage koji će biti preplavljen sjajnim muzičkim izvođačima, a oni su: Đorđe, Hiljson Mandela, 30zona, Sajsi MC, Tam, Spejsi Noksi x Kene Beri, Nihil, Vizelj, Sunshine, KOIKOI, Stereo Banana, Nipplepeople, Bojana V., pocket palma i Macha Ravel.

Bine koje će pored Main stage-a i Summer stage-a upotpuniti cjelokupni doživljaj Demofesta su Karaoke i Silent disco stage.

U danima održavanja festivala, Banjaluka će takođe biti obogaćena raznim dnevnim dešavanjima u vidu panela, izložbi i konferencija, a sve to kako bi građanima i posjetiocima Demofesta približili značaj jedne manifestacije kao što je ova te kako bi omogućili prostor za muzičko i kreativno stvaralaštvo mladih, a sve u cilju razvoja kreativne industrije Bosne i Hercegovine.

Karte za festival su u prodaji, a možete ih kupiti na zvaničnom sajtu Demofesta.

 

Izvor: etrafika.net

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas