PRETUČENA RADNICA HOTELA JABLANICA ODBILA NAGODBU: Traži da nasilnik odgovara

Foto: Enisa Klepo (Ustupljena fotografija)

Pretučena radnica hotela Jablanica Enisa Klepo odbila je nagodbu, traži da nasilnik koji je pretukao odgovara, javlja Buka.

Advokati Enise Klepo podnijeli su kaznenu prijavu protiv vlasnika hotela Jablanica, koji je prije sedam dana brutalno pretukao djelatnicu, jer je najavila otkaz u hotelu i tražila zadnju plaću.

Iz zajedničkog advokatskog ureda Nada Dalipagić, Jelena Dalipagić Crnjac i Goran Crnjac za Hercegovina.info su potvrdili da su kao punomoćnici oštećene Enise Klepo podnijeli kaznenu prijavu nadležnom tužiteljstvu u Konjicu protiv vlasnika hotela Jablanica zbog kaznenih djela – teška tjelesna ozljeda, ugrožavanje sigurnosti i nasilničko ponašanje, te da očekuju brzu i potpunu istragu te adekvatnu reakciju suda obzirom da je Enisa zadobila užasne tjelesne povrede i traumu za cijeli život.

“Taj dan sam bila slobodna i nisam dolazila na posao. Sutradan (1. augusta, op.a.) kada sam došla na posao, čula sam od kolega da je direktorica sazvala sastanak sa kolegama iz kuhinje te da je navela da sam ja jedini krivac cjelokupne situacije. Da sam ja ta koja je nagovorila kolegice da krenu sa mnom, što nije tačno. One su samovoljno dale otkaz. Nikoga nisam nagovarala niti sam imala namjeru. Sve smo mi punoljetne, blizu smo i godina”, govori nam pretučena djevojka.

Naglašava da ona nikoga ne može natjerati da ostavi svoj posao i svoju platu, koja im je bila jadna.

“Pričali su da sam ja ta koja unosi nemir u objekat, da širim tračeve i slično. Oko 20 sati ja sam se suočila sa direktoricom. Rekla sam da nema potrebe da širi tračeve o meni i da odlazim. Ona je to negirala, i rekla da će zvati kolege da to potvrde. Kolege su potvrdile da je to rekla i na kraju je ona to potvrdila i optužila me da sam ja kriva za sve, da ja držim monopol među radnicima”, rekla je Klepo, te dalje nastavila:

“Prijetila mi je da će zvati vlasnika hotela, da će on riješiti problem. On je njoj na telefon rekao da mi kaže da idem kući, na što sam ja rekla da neću dok ne dobijem platu, to je moje pravo, radila sam čitav mjesec i to sam tražila. Ona je rekla da mi nikada neće platiti. Potom je došao on i ja sam tražila platu, on je rekao da me nikada neće platiti i pošao je prema meni i udario me šakom. Tada sam sjedila na stolici, poderao mi je majicu. Pokušala sam se braniti… Tu su bili prisutni njegova supruga, kuhar i kuharica, i ona je samo izašla iz prostorije. Kuharica je pokušala da stane između nas dok smo se gurali, ali bezuspješno, mislim da ona nije povrijeđena”.

Podsjetimo, sada već bivšu radnicu ovog hotela, Enisu Klepo, pretukao je vlasnik hotela kada je došla da traži platu i da otkaz. Odlučila je da sve prijavi policiji i izađe u javnost. Dobila je veliku podršku širom Bosne i Hercegovine. Više stotina građana iz raznih dijelova BiH protestovalo je u Jablanici u znak podrške brutalno pretučenoj radnici.

Izvor: Buka, N1

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas