PUCNJAVA TOKOM RACIJE FBI: Ubijen muškarac za kojeg se sumnja da je Bidenu i Trumpu prijetio smrću

Jedan od zvaničnika upoznatih sa slučajem rekao je da je istraga počela u aprilu i da je FBI obavijestio američku Tajnu službu u junu

Muškarac iz savezne američke države Utah, ubijen je danas u pucnjavi tokom racije Federalnog istražnog biroa (FBI), rečeno je za ABC News u FBI.

Kako navodi ovaj medij, pozivajući se na dva neimenovana zvaničnika upoznata sa slučajem, racija je sprovedena u vezi sa istragom o navodnim prijetnjama upućenim predsjedniku SAD Josephu Bidenu i drugim ljudima.

ABC News dodaje, pozivajući se na više neimenovanih izvora i federalnu žalbu u koju je imao uvid, da je ubijen osumnjičeni Craig Robertson.

U žalbu su uključene i brojne objave na društvenim mrežama, za koje se vjeruje da ih je Robertson napisao prijeteći da će ubiti Bidena i potpredsjednicu SAD Kamalu Harris, kao i nekoliko zvaničnika, uključenih u krivično gonjenje bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.

Jedan od zvaničnika upoznatih sa slučajem rekao je da je istraga počela u aprilu i da je FBI obavijestio američku Tajnu službu u junu.

Pored prijetećih poruka na društvenim mrežama, naveo je zvaničnik, muškarac koji je bio pod istragom nagovestio je na internetu da planira da predzme “fizičku akciju”.

Prijetnje su, kako je rekao, ocijenjene kao “vjerodostojne”.

FBI u Salt Lake Cityju, glavnom gradu Utah, naveo je da je do pucnjave došlo jutros oko 06.15 sati po lokalnom vremenu, dok su specijalni agenti pokušavali da uruče nalog za pretres i hapšenje u jednoj rezidenciji u Provu.

– FBI veoma ozbiljno shvata sve incidente sa pucnjavom, u kojima učestvuju naši agenti ili operativne grupe. U skladu sa politikom FBI, incident sa pucnjavom razmatra inspekcijski odsjek FBI. Kako je riječ o aktuelnom pitanju, nemamo druge detalje koje možemo da obezbijedimo, naveo je FBI u saopćenju.

Izvor: oslobodjenje.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas