PUTINOVA FONDACIJA ODRŽAĆE KONFERENCIJU U BANJALUCI: Poznati su po negiranju genocida

Riječ je o fondaciji koja je podržala i konferenciju o ratu u BiH koja je inicirana u RS-u nakon usvajanja izvještaja kojim se negira genocid u Srebrenici i umanjuju ratni zločini u BiH

Ruska fondacija “Gorčakov” će zajedno sa Fakultetom bezbjednosnih nauka u Banjoj Luci organizovati konferenciju pod nazivom “Balkanski dijalog”

Riječ je o fondaciji koja je osnovana dekretom ruskog predsjednika Vladimira Putina, a konferencija bi u Banjoj Luci trebala biti održana krajem oktobra.

Kako je objavila fondacija “Gorčakov” diskusije će uključivati teme kao što je promjenjiva geopolitička situacija u regionu i njen utjecaj na sistem opće evropske bezbjednosti, trgovina između balkanskih zemalja i perspektiva saradnje s vanregionalnim akterima, formiranje javnog mnjenja i politička kultura na Balkanu te traektorijam razvoja odnosa država regiona s Rusijom.

Inače, riječ je o fondaciji koja je podržala i konferenciju o ratu u BiH koja je inicirana u RS-u nakon usvajanja izvještaja kojim se negira genocid u Srebrenici i umanjuju ratni zločini u BiH. Općenito se drže narativa da se u Srebrenici nije dogodio genocid.

Izvor: oslobodjenje.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas