RADIKALNI BOT MULAHUSIĆ SE ‘POVLAČI’, LJUT JE NA SDA: Zamjerio se Sebiji?

Radikalni SDA-ov bot Jasmin Mulahusić objavio je da se povlači, a njegova objava otkriva da je to ustvari rezultat pritiska stranačke mašinerije koja ga je i stvorila.

Mulahusić je poznat po ogavnim objavama u kojima je najbrutalnije vrijeđao sve političke oponente i kritičare SDA, posebno novinare koji su kritički izvještavali o aferama i skandalima članova stranke. Također, često je objavljivao informacije koje su mu stizale paraobavještajnim kanalima, a koje su trebala služiti za diskreditaciju svih koji kritiziraju SDA, a posebno bračni par Izetbegović.

Mulahusić se zbog toga našao i pod istragom Tužilaštva BiH, a istražitelji su mu pretresali stan u Luksemburgu odakle je djelovao. Iako Mulahusić u objavi tvrdi da je trošio svoje pare, istraga je pokazala da je nezaposlen i da nema finansijsko pokriće.

A, kako Raport saznaje, uskoro bi trebala biti podignuta i optužnica protiv njega.

No, vratimo se objavama koje pokazuju da je Mulahusić ustvari razočaran odnosom SDA prema njemu. Ovaj bot navodi tako da je postalo besmisleno to što on radi jer faktički više nema ni podršku stranke.

“Na žalost, nakon svega, nisam više siguran u tu ideju, ne što se nešto promijenilo, već zbog toga što dok mi izgaramo za ideju, dok se borimo protiv izdaje na svakom koraku, neke nove Čampare i Konakovići koriste našu energiju za svoje ustoličavanje. Ne želim biti dio takvog društva koje nema ideju, gdje se veliki dio njih bliskih dvoru krvoločno bori za ličnu promociju, karijeru i lagodan život. Ne želim biti dio nečega gdje se na takve gleda sa odobravanjem, gdje se takvima daju beskonačni krediti, a gdje se ljudi na terenu ignorišu i smatraju se potrošnom robom”, naveo je Mulahusić.

Dakle, Mulahusić smatra da ga stranka više ne “pazi” kao prije, kada je npr. Bakir Izetbegović s njim večerao, a Fadil Novalić slikao.

Potom priča kako on ne prepoznaje više ideju za koju se “borio”.

 

“Platio sam visoku cijenu svog angažmana. Izgubio sam mnogo vlastitog novca, zdravlje, slobodu… Sve za ideju koju više ne prepoznajem tamo gdje sam vjerovao da stanuje. Zato je nastupilo pravo vrijeme da se posvetim sebi i svojoj porodici čekajući neko drugo vrijeme kada će se pojaviti neka nova energija, kada će se roditi ponovo ideja za koju se vrijedi boriti i zalagati”, naveo je sad već bivši Izetbegovićev bot.

 

Zanimljivo je da se već izvijesno vrijeme od Mulahusićevih ogavnih objava ograđuju i sami SDA-ovci, a prema našim informacijama to je bila tema i stranačkih sastanaka.

No, da je Mulahusić zasmetao “prvoj dami” Sebiji Izetbegović, može se protumačiti iz jedne ranije objave.

 

Naime, Mulahusić je objavio sliku Erdogana sa njegovom suprugom Emine uz hadis:

 

“Od Ebu Bekre, r.a., prenosi se da je kazao: ‘Uzvišeni Allah mi je dao da se okoristim riječima koje sam čuo od Allahovog Poslanika, s.a.v.s., u danima Bitke oko deve, nakon što sam htio da se pridružim ‘pratiocima deve’ i borim se na njihovoj strani. Nakon što je doprlo do Allahovog Poslanika, s.a.v.s., da su Perzijanci postavili za vladara kćerku Kisre, kazao je: ‘Neće uspjeti narod koji za vladara postavi žensko.'”

Foto: Facebook

Mulahusić je napravio očitu paralelu u kojoj ističe da se Emine Erdogan malo pita u Turskoj, za razliku od Sebije Izetbegović u SDA, koja prema izjavama bivših članova ustvari vedri i oblači u stranci, dok Bakir Izetbegović izvršava njene naloge.

Izvor: raport.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas