SAOPŠTENJE ADVOKATA: Smijenjeni Milenković i Mitić, policajci koji su otkrili Jovanjicu

Foto: N1

Slobodan Milenković više nije načelnik Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga i Dušan Mitić više nije na čelu operative, saopšteno je iz advokatske kancelarije Tomanović.

„Formalnom odlukom Kabineta MUP-a raspoređeni su na druga radna mesta izvan Odeljenja za borbu protiv droge. Odluka političkog vrha policije je u suštini smena inspektora i predstavlja pre svega direktno sprečavanje dalje istrage i provere operativnih saznanja koja projekat ‘Jovanjica’ vode do centara moći u našoj državi. Ova smena je i osveta policajcima i pritisak pred dolazeće svedočenje“, navodi se u saopštenju kancelarije.

Kako se navodi, smena inspektora je i „poruka da ko ne prihvati laži centara moći, gubi profesionalnu i ličnu sigurnost a dobija javne optužbe, uvrede, diskreditacije, skupštinske i tabloidne hajke“.

„To su matrica i obrazac postupanja koji ugrožavaju ceo društveni i pravni sistem. Centri moći smenom pokušavaju da, u vezi kriminalnih delovanja, lažiraju sadašnjost i demontiraju prošlost, ali Milenković i Mitić, zajedno sa velikim brojem poštenih policajaca i lica od integriteta, smeni neće dati budućnost, jer su položili zakletvu da će služiti građanima Srbije i zato će se izboriti sa zloupotrebama struktura koje su okupirale deo naših institucija“, dodaje se u saopštenju.

Advokatska kancelarija Tomanović navodi i da će „preduzeti sva pravna sredstva pred domaćim ali i međunarodnim institucijama“.

Izvor: N1

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas