SASLUŠANJE OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DVOGODIŠNJE DANKE ILIĆ TRAJALO 3 SATA: U potpunosti negirao krivicu

Srđan Ј. se nakon hapšenja branio šutanjem, odnosno iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, dok je drugi optuženi Dejan D. priznao ubistvo

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru danas je Srđan Ј. osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u potpunosti negirao izvršenje krivičnog djela, saznaje Tanjug u tom Tužilaštvu.

Njegovo saslušanje je počelo oko 10 sati i trajalo tri sata, nakon čega su pripadnici policije izveli osumnjičenog iz zgrade tužilaštva i odveli do policijskog vozila.

Advokat Živadin Bogdanović, branilac osumnjičenog, je prisutnim novinarima rekao da u dogovoru sa klijentom neće komentarisati današnje saslušanje.

Srđan Ј. se nakon hapšenja branio šutanjem, odnosno iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, dok je drugi optuženi Dejan D. priznao ubistvo.

Njih dvojica se nalaze u pritvoru, dok je otac Dejana D. koji se sumnjiči da je pomogao sinu da premjesti tijelo djevojčice nedavno pušten iz pritvora, jer za krivično djelo pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela pritvor ne može trajati duže od dva mjeseca.

Dvogodišnja Danka Ilić je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora.

Policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila S. Ј. i D. D. iz Bora, za koje se sumnja da su djevojčicu udarili automobilom, a zatim njeno tijelo stavili u gepek kola i odnijeli na deponiju.

Tijelo djevojčice još nije pronađeno.

Izvor: oslobodjenje.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas