SASLUŠAVAJU SE LJEKARI KCUS I DRUGE OSOBE U SLUČAJU MEMIĆ: Advokat Ifet Feraget kaže da se istraga usmjerava ka ubici

Tužilaštvo BiH od saslušava više osoba u nastavku istrage o ubistvu Dženana Memića.

Potvrdio je to za Raport advokat porodice Memić, Ifet Feraget. On je kazao da se saslušavaju ljekari KCUS-a ali i druge osobe.

“Istraga se sada usmjerava na otkrivanje ubica Dženana Memića, kao i onih koji su bili pomagači u postupku zataškavanja ubistva. Ne mogu govoriti o detaljima da ne bih ugrozio istragu. Ne saslušavaju se samo ljekari, već veliki broj i ostalih osoba”, rekao je Feraget.

Ranije je vođen proces za pomagače, a u tom procesu Apelaciono vijeće Suda BiH izreklo je zatvoreske kazne za Alisu Mutap Ramić (dvije godine) zbog davanja lažnog iskaza, a Hasan Dupovac dobio je tri godina zatvora zbog zloupotrebe položaja.

Ostali optuženi – Zijad Mutap, Josip Barić i Muamer Ožegović – oslobođeni su.

Paralaleno s tim Tužilaštvo BiH vodilo je istragu koja bi trebala dovesti do ubica, ali i do osoba koji su pomogli u zataškavanju svega.

Ljekari KCUS-a saslušavaju se jer postoji sumnja da se amnezija Alise Mutap lažno proglasila kako bi se amnestirala. Pored toga, saslušavaju se brojni pripadnici MUP-a ali i Tužilaštva KS. Porodica Memić od ranije je isticala sumnjivu ulogu tadašnje glavne tužiteljice Dalide Burzić i komesara policije Vahida Ćosića.

Izvor: raport.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas