SCORCESE PRIPREMA FILM O SINATRI: Igraju Leonardo DiCaprio i Jennifer Lawrence?

Uz dvije velike filmske zvijezde u glavnim ulogama, film izaziva interesovanje velikih studija i strimera

Foto: EPA-EFE/KYLE GRILLOT

Nakon što je imao 10 nominacija za Oskara u prethodnoj godini, Martin Scorsese ima u planu dva nova projekta, a jedan od njih je biografski film o Frenku Sinatri.

Varajeti navodi da izvori kažu kako planira da snimi dva filma uzastopno: prvi o Isusu, a drugi o Sinatri.

Scorsese nastoji da zaobiđe studijski sistem i samostalno finansira “Isusov život”, zasnovan na knjizi iz 1973. godine.

Zauzeo je isti pristup sa dramom “Tišina” iz 2016, a zapravo Martin Scorsese bi želio i da se ponovo ujedini sa zvijezdom filma Endruom Garfildom.

Očekuje se da proizvodnja počne kasnije ove godine, kao i snimanje u Izraelu, Italiji i Egiptu. Snimanje u Izraelu moglo bi da se pokaže kao preveliki logistički izazov s obzirom na to da je zemlja u ratu.

Projekat “Sinatra” bi takođe mogao naići na neke prepreke: kćerka legendarnog pjevača Tina Sinatra kontroliše očevo nasljeđe i još uvijek nije dala odobrenje za film.

Ali to ga nije spriječilo da sastavi ubistvenu glumačku ekipu u kojoj će Leonardo DiCaprio dobiti glavnu ulogu, a Jennifer Lawrence da igra Sinatrinu drugu suprugu, kažu izvori, prenosi b92.

Uz dvije velike filmske zvijezde u glavnim ulogama, film izaziva interesovanje velikih studija i strimera. Apple, koji je finansirao njegov posljednji film vrijedan 215 miliona dolara, volio bi da ostane u poslu sa velikim režiserom, ali pretpostavlja se da je Sony predvodnik u realizaciji projekta.

Izvor: b92

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas