SEJO SEXON: Željo je stil života, nije slučajno da 90% sarajevskih rokera navija za njega

Foto: glazba.hr

Frontmen Zabranjenog pušenja Davor Sučić nikada nije krio svoju ljubav prema sarajevskom Željezničaru

Ovaj popularni muzičar gostovao je u Denis Podcastu, gdje je govorio o svojoj ljubavi prema klubu sa Grbavice.

“Kažu u Sarajevu, za Želju se navija i živi. To nije samo navijanje i fudbalski klub, već stil života, pogled na svijet, cijela jedna vrlo sofisticirana filozofija u kojoj ima ozbiljnih atributa, ali i čaršijskog kodeksa i nekog urbanog i gradskog poimanja svijeta. Željo nisu samo uspjesi i pehari. Nije slučajno da 90% sarajevskih rokera navija za Želju. Tu ima vrlo ozbiljnih kalibara, kao što je Bregović, Tifa, pa i Zdravko Čolić, koji nije roker. Elvis J. Kurtović, Nele Karajlić, Zlaja Arslanagić, pokojni Dražen Ričl… Sve su to bili Željovci, što da naslutiti da te dvije stvari imaju neku sudbinsku vezu i nisu slučajne”, naveo je Sučić.

Hvali odnos najvatrenijih navijača prema klubu, ali smatra da Plavi trebaju ono što naziva “ozbiljnim ulaganjem”.

“Manijaci su Željo. Otkad postoji klub, jedini fundament, temelj i osnov su mu navijači. Željo nikada nije imao veliku sreću sa sponzorima. Možda je i dobro što je tako, što klub još ima ljudski oblik i lice te sportskih duh iz prošlih vremena. Međutim, danas se sa takvim odnosom teško uspijeva u poslu. Bez ozbiljnog ulaganja, teško je plivati u vrhunskom sportu. Vjerovatno će i Željo iz zagrljaja Manijaka vrlo brzo preći u komercijalne vode”prokomentarisao je.

Popularni Sejo Sexon danas živi u Zagrebu.

“Činjenica je da ja ne živim u Sarajevu dobar dio godine, pa nisam u prilici da pratim kako se Željo treba pratiti i kako sam pratio dok sam živio tu. Kada god mogu, odem. Čak sam i par gostovanja uspio otići da gledam. Drugi moj problem je bio to što smo mi vikendom na terenu, u drugim gradovima, u kombiju. Petak, subota, nedjelja… Već dugo fizički ne mogu to pratiti kako sam se počeo profesionalno baviti muzikom”, ispričao je, između ostalog, frontmen Zabranjenog pušenja.

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas