SELEKTOR UKRAJINE U NEVJERICI ZBOG POTEZA FSBIH: “Ne zna se ko će igrati…”

Selektor reprezentacije Ukrajine, Sergij Rebrov (49), saopštio je spisak igrača za meč baraža sa BiH, a potom je govorio o našoj reprezentaciji.

Imate li informacije o stanju Zenichenka?

“Mnogo pričam sa njim, svjestan sam njegove povrede. Glavna stvar je da radi u grupi sa timom. Dobio je poziv, siguran sam da će pomoći reprezentaciji.”

S obzirom na to koliko je Zinchenko promašio, koliko možete računati na njega u ovim mečevima?

“Ne znam koliko. Zahvalan sam našim klubovima što su nam omogućili da se sastanemo ranije. Bosanci se sastaju 18. jer imaju samo jednog igrača iz nacionalnog prvenstva. Mnogi naši fudbaleri igraju u inostranstvu. Ali, na primjer, mnogi sastanci se odlažu u Engleskoj. Samo Mudryk će nam doći 17., a svi ostali će stići ranije. Imamo vremena da pogledamo stanje igrača, odlučimo ko će igrati.”

Spomenuo je činjenicu koja ga je očito zbunila, a to je da su Zmajevi izmijenili tri selektora u samo godinu dana. Tako je Fudbalski savez BiH nehotice “zavarao” Ukrajince i Rebrova.

“Peto mjesto u grupi nije ono što je zaslužila. Savo Milošević je nakon svog dolaska napravio veoma veliku rotaciju, posmatrao sve igrače. Ne zna se ko će igrati protiv nas. Gledali smo dosta bosanskih utakmica. Gotovo svi njihovi fudbaleri igraju u Europi. Ovo je jaka ekipa, moramo biti spremni za to. Ali morate misliti i na sebe. O protivniku nije potrebno previše govoriti. Moramo se ozbiljno pripremiti, siguran sam, sve je u našoj moći.”

Jeste li razmišljali o promjenama u šemi igre za meč sa Bosancima?

“Da, razmatrano. O tome sada definitivno nema potrebe pričati. Veoma je važno da svi igrači dođu bez povreda. Najavili smo listu, ali predstoje još utakmice. Nadam se da će sve biti u redu. Kada igrači stignu u kamp reprezentacije, vidjećemo kako će biti. Nemamo izvođače pa možemo koristiti tri ili četiri taktike. O svemu ćemo odlučiti neposredno prije utakmice.”

Izvor: raport.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas