SJEVER KOSOVA: Napadači nosili iste kape koju je nosio i ozloglašeni Veljko Belivuk

Foto: Twitter

Demonstranti su u više navrata izvršili napade na pripadnike KFOR-a i kosovskih snaga sigurnosti, koristeći između ostalog i palice te bacajući zapaljive naprave

Na sjeveru Kosova jučer je došlo do sukoba između Srba i pripadnika KFOR-a, a kosovski mediji prenose kako je nekolicina napadača na kapama nosila oznake koje se povezuju sa ozloglašenim Veljkom Belivukom.

Demonstranti su u više navrata izvršili napade na pripadnike KFOR-a i kosovskih snaga sigurnosti, koristeći između ostalog i palice te bacajući zapaljive naprave.

Također, kape kod nekolicine demonstranata su bile identične kapi koju je nosio Veljko Belivuk kojem se u Beogradu sudi zbog niza krivičnih djela koja uključuju i brutalna ubistva.

Na nekoliko vozila KFOR-a ispisano je slovo Z koje je postalo simbol ruske agresije na Ukrajinu i koje pristalice Rusije ispisuju u znak podrške.

Na fotografijama je kako prenosi kosovski Telegrafi primjećen policajac Dragan Šmigić kako palicom napada vojnike. Sumnja se da je Šmigić policajac iz Rudog u Srbiji.

Izvor: fokus.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas