SKANDALOZNA IZJAVA DODIKA: Ne možemo prihvatiti matricu Sarajeva da se na Kosovu radi o teroristima, njima Al Kaida nije teroristička

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je u intervjuu Srni da treba podržati rukovodstvo Srbije u tome da zaštiti svoj narod na Kosovu i rekao “da Zapad ne poštuje minimum dogovora.”

Dodik je rekao da Srbi ne smiju odustati od odavanja počasti za Srbe koji su tamo poginuli.

– Ne možemo prihvatiti matricu o tome da se radi o teroristima. Sarajevo samo priča o teroristima na Kosovu. Za njih Al Kaida nije teroristička i nikada nisu o tome govorili. Za Sarajevo i Amerikance nisu teroristi oni koji su pucali po ambasadi i odsijecali glave, ali jesu oni koji brane svoje kuće i suprotstavljaju se Albinu Kurtiju koji ih napada – rekao je Dodik.

On je upitao kako su srpski mladići ubijeni snajperom u Banjskoj.

“NATO brani interese Prištine”

– To su pitanja koje traže odgovor. Sada napadaju Srbiju. Moramo podržati rukovodstvo Srbije u tome da zaštiti svoj narod – rekao je Dodik i dodao “da NATO brani interese Prištine radi sopstvenih interesa, pa i zbog toga što tamo imaju izgrađenu jednu od najvećih vojnih baza, a Srbi su u tome kolateralna šteta.”

Kada je riječ o Kosovu, on je upitao da li su “samo Srbi problem kada se gleda iz vizure Zapada i rekao da ne poštuju dogovor, što se vidi na primjeru Zajednice srpskih opština.”

– Čak su to upoređivali sa RS u negativnom kontekstu, a onda Nijemci od nas traže da puštamo u BiH one sa ličnom kartom. Malo sutra ćete ući – poručio je Dodik.

Dodik je rekao da “Srbija poštuje svoj teritorijalni integritet, a pojedini predstavnici zemalja Zapada otvoreno lobiraju za jednu od strana.”

– To su neprihvatljive stvari. Bombardovali ste nas, bacili ste osiromašeni uranijum. Pobili ste nam djecu. Mislite li da treba to da zaboravimo – upitao je Dodik i kazao da “nikada nije stiglo izvinjenje koji bi se ogledalo u poštovanju interesa Srbije niti se poštuje minimum dogovora.”

“Rušenje država”

Prema njegovim riječima, sva globalistička politika ide za tim da se sruše države.

– Kako je moguće da ne postoji nijedna opcija, osim one da Srbi nestanu sa Kosova. Idite u Hrvatsku pa pogledajte u Liku i Kordun. Nema žive duše. To ste napravili sa vašim politikama – naveo je Dodik.

On je istakao da se “sve radi na štetu Srba što pokazuju i izvještaji o posljednjim događajima na Kosovu, jer se govori o ubijenom policajacu, ali ne i o ubijenim Srbima.”

– Meni je žao zbog stradalih, ali pogledajte kako ide spin. Sada nam dođe i onaj specijalni izaslanik Vlade Njemačke za Balkan Manuel Zaracin i priča o nečemu. Katastrofalna je politika u Njemačkoj koju vodi – rekao je Dodik i istakao da predstavnici Njemačke pokušavaju govoriti o BiH, “dok u svojoj zemlji gube podršku građana.”

On ih je pozvao da prestanu više tako da tretiraju Srbe.

– Pokušajte ponuditi nešto Srbima i reći da je u redu da Srbija integriše srpski narod tamo gdje je većinski – istakao je Dodik u intervjuu Srni.

Kako je moguće, upitao je Dodik, da se desi da se u 21. vijeku u Parlamentu Kanade aplaudira fašisti?

– Kao ne znate, u današnje vrijeme ne znate – konstatovao je Dodik.

Izvor: avaz.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas