SNSD O AMERIČKIM SANKCIJAMA: Sajam licemjerja i hronika beščašća onih koji žele nestanak RS

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je za RTRS da zvaničnici Republike Srpske, kojima su jučer uvedene sankcije Sjedinjenih Američklih Država, kao i oni koji su ranije sankcionisani, rade svoj posao u skladu sa Ustavom Srpske RS, Ustavom BiH i Dejtonskim sporazumom.

“Oni koji žele nestanak RS nikakvim sankcijama neće slomiti našu odlučnost da štitimo i sačuvamo Republiku i da se borimo da bude još jača”, poručio je Kovačević.

On je naveo da je uvođenje sankcija zvaničnicima RS “sajam licemjerja i hronika beščašća onih koji žele nestanak RS”

“Јedina istina je da su zvaničnici RS štitili demokratiju i Dejtonski sporazum”, istakao je Kovačević.

Kovačević je rekao da je RS, kroz posljednje dvije odluke Narodne skupštine, u kojoj sjede demokratski izabrani predstavnici građana, na demokratski način rekla da “neće poštovati odluke čovjeka koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik i koji nema legitimitet”.

On je naglasio i da sankcije SAD neće uticati na život građana RS. Ističe da zvaničnici RS nikada neće kalkulisati i zarad svog komoditeta ugroziti poziciju ovog bh. entiteta.

Kancelarija za kontrolu imovine stranaca Ministarstva finansija SAD uvela je sankcije članu Predsjedištva BiH iz RS Željki Cvijanović, predsjedniku Narodne skupštine RS Nenadu Stevandiću, predsjedniku Vlade RS Radovanu Viškoviću i ministru pravde RS Milošu Bukejloviću zbog neustavnih i antidejstonskih akcija.

Izvor: raport.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas