SNSD-OVCI KAO POSMATRAČI IZBORA U RUSIJI: Oduševljeni demokratijom i modernizacijom

SNSD-ovci koji su u raznim parlamentima u BiH otišli su u Rusiji gdje su angažirani kao posmatrači.

Poslanik u  Narodnoj skupštini RS Srđan Mazalica i savjetnik predsjednika NSRS Siniša Vidović bit će posmatrači na izborima za predsjednika Rusije.

Zvaničan poziv predstavnicima NSRS su poslali predsjednik Savjeta Federacije Federalne Skupštine Ruske Federacije Valentine Matvijenko i predsjednika Državne dume Federalne Skupštine Ruske Federacije Vjačeslava Volodina.

Srđan Mazalica je rekao da ‘izborni proces protiče transparentno uz prisustvo međunarodnih posmatrača’ i ‘da za ovaj događaj vlada veliko interesovanje domaće i svjetske javnosti’.

“Ovdje u Nižnjenovgorodskoj oblasti pratimo izbore u Glavnom centru za praćenje izbora. Ovo je samo jedna od oblasti u kojoj su prisutni međunarodni posmatrači. Prisutni su posmatrači iz Evrope, Azije, Јužne Amerike i Afrike. Naš utisak je da izbori protiču transparentno, a izbori i način glasanja su modernizovani u odnosu i na evropske standarde”, rekao je Mazalica.

Sa Mazalicom u Ruskoj Federaciji, takođe kao posmatrač, boravi i zastupnik SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Miroslav Vujičić, a predsjedničke izbore prati još oko 1.000 međunarodnih posmatrača.

“Srđan Mazalica i ja posmatramo 8. predsjedničke izbore u Nižemu Novgorodu koji ima oko 3 miliona glasača. Izbori teku u skladu sa zakonom i specifičnostima Rusije koja ima više vremenskih zona. Bili smo u Centru za kontrolu Niženovogoradske oblasti gdje je prisutno 6.000 posmatrača na 2.500 biračkih mjesta. Na biračkim mjestima koje smo obišli glasanje teče mirno bez bilo kakvih problema”, kazao je Vujičić.

Na predsjedničkim izborima u Rusiji pravo glasa ima više od 112 miliona glasača.

Izvor: raport.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas