SPEKTAKL U SARAJEVU: Slavni David Coulthard i Red Bull Showrun oduševili hiljade posjetitelja

Čuveni Dejvid Kultard očarao je sve kada je ulicama Sarajeva provozao RB 7, jedan od najdominantnijih bolida u historiji Formule 1

Foto: Damir Deljo/Oslobođenje

Više od 35 hiljada gledatelja okupilo se danas u Sarajevu gdje je održan spektakularni Red Bull Showrun. Velike zvijezde, virtuoz na motociklu Arunas Gibieža, drift dvojac Red Bull Driftbrothers te britanski F1 vozač David Coulthard priredili su nam show za pamćenje.

Glavna atrakcija događaja bio je šampionski bolid RB7 koji je vozio slavni britanski vozač Formule 1 David Coulthard.

Osim njega, u Sarajevu su danas nastupali i Arunas Gibieža na motociklu te dvojac “Red Bull Driftbrothers” u njihovim snažnim drift automobilima BMW M4.

Spektakl su vodili sarajevski hip-hop dvojac Helem Nejse zajedno sa poznatim F1 komentatorom Srđanom Ercegom, dok je u pauzama atmosferu zagrijavao DJ Soul.

Na kraju je atmosfera kulminirala zajedničkim vožnjama Davida Coultharda, Driftbrothersa i Gibieže na motociklu koji su na raskrsnici kod SCC-a doslovno napravili dimnu zavjesu paljenjem guma na svojim bolidima.

Uprkos tome da je Showrun u centar Sarajeva privukao nekoliko desetina hiljada gledalaca koji su uživali u oktanskom spektaklu sve je prošlo u kontrolisanim i sigurnim uslovima bez incidenata.

Red Bull Showrun predstavlja automobilistički performans koji u kontrolisanim uslovima sa iskusnim profesionalcima iza upravljača demonstrira snagu i preciznost, donoseći pri tome magiju adrenalinskog spektakla širokoj publici.

Izvor: klix.ba, redbull.com

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas