SPORTSKI MOTIVI IZNAD NOVCA: Zidan odbio astronomsku ponudu Ronaldovog Al Nasra

Foto: MOHAMMED BADRA/EPA

Skoro dvije godine prošlo je od kako je Zinedin Zidan napustio klupu Real Madrida. Francuz je riješio da se povuče, uzme slobodno vrijeme i skupi energiju da se pun elana vrati na posao. Ipak, čini se da popularni Zizu neće žuriti budući da je tokom prethodne dvije sezone odbio brojne ponude širom svijeta.

Šuškalo se da su ga kontaktirali Pariz Sen Žermen, nešto ranije (prije dolaska Erika Ten Haga) i Mančester junajted, Italijani najavljuju da bi mogao u Juventus, bio je na radaru i Fudbalskog saveza Francuske, ali zvaničnih ponuda nigdje nije bilo. Ili one do danas nisu objavljene, kada je “Foot Mercato” prenio da je Zidan odbio faraonski ugovor iz Saudijske Arabije.

Riješeni su čelnici Al Nasra da se pozicioniraju u samom vrhu svjetskog fudbala, zbog toga su zimus iz Mančester junajteda doveli Kristijana Ronalda, a naredna meta bio im je Zidan. Legendarni Francuz dobio je ponudu tešku 150.000.000 evra za dvije sezone, ali je riješio da odbije ponudu Saudijaca zbog sportskih motiva.

Zinedin Zidan je u trenerskoj karijeri radio samo u Realu i to u dva navrata. Sa Blankosima osvojio je tri puta Ligu šampiona, a dva puta je bio prvak Španije, ima dva pehara Superkupa Evrope i Španije i Svjetsko klupsko prvenstvo. Jasno, ozbiljna biografija za čovjeka sa “malo iskustva” zbog čega je Al Nasr želio da ga angažuje, piše Informer.

Ipak, Zidan je tokom prethodne dvije godine pokazao principijanost u poslu. Riješen je Francuz da se dohvati ozbiljnog i dugoročnog projekta, Juventus se činio najspremniji da mu to omogući, ali je Stara dama potpom upala u ozbiljne probleme i pitanje je da li Zizu, koliko god bio vezan za Bjankonere, želi da radi u takvoj sredini.

Bilo kako bilo, čini se da će se Zidan uskoro vratiti na posao, samo je pitanje gdje…

Izvor: srpskainfo.com

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas