SRĐAN PUHALO: Otvoreno pismo ministru Bukejloviću

Kada sam onomad čitao da u Doboju istovremeno obavljaš pet ili šest funkcija istovremeno, mislio sam da je to zbog partijske pripadnosti, nepotizma i ostalih pošasti koje nam dolaze sa zapada, ali sad znam da je tvoja sposobnost velika kao budžet predsjednika Republike Srpske, baš kao genijalnost

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

“Pozdrav legendo ministarska,

mislio sam da ćemo čekati godinama, desetinama ili stotinama godina da se, nakon Paravca, u Doboju pojavi neki novi genije, ali smo imali sreće.

Pojavio si se Ti.

Iskreno, bio sam sumljičav kada su najavili tvoju kandidaturu za ministra Pravde, ali si me svojim radom demantovao. Ne samo demantovao, nego si sve nas nevjerne tome potpuno razoružao i ušutkao.

Kada sam onomad čitao da u Doboju istovremeno obavljaš pet ili šest funkcija istovremeno, mislio sam da je to zbog partijske pripadnosti, nepotizma i ostalih pošasti koje nam dolaze sa zapada, ali sad znam da je tvoja sposobnost velika kao budžet predsjednika Republike Srpske, baš kao genijalnost.

Naveče legnem i razmišljam da li nam te sam Bog poslao, štancuješ zakone, podzakonske akte i dopune zakona ko Mojsije. Ni ti ni Mojsije niste imali ni dana radnog staža u pravosuđu, ali to samo govori da ste odabrani.

Ne kleveći. Ne budi strani agent. Ne budi neprijatelj Republike Srpske….

Ko zna šta će ti sljedeće pasti na pamet?

Znam ti ćeš reći da pretjerujem, jer si skroman, ali budimo realni – samo je viša sila mogla uticati da kao Hrvat ostaneš i opstaneš u Doboju. Toliki su Bošnjaci i Hrvati ubijeni, protjerani i raseljeni, ali ti si ostao na sreću svih nas iz Republike Srpske. Tvoja etnička pripadnost je jaka kao brački granit, jer odrasti i školovati se u Doboju i Novom Sadu, a ostati Hrvat, je dostojno poštovanja.

I ne samo da si Hrvat – nego i pravoslavac, što je, moraš priznati, još veće čudo.

Hrist je ljubav, a ljubio si Bošnjakinju Ninu Bukejlović, što pokazuje da nisi samo sposoban, pametan, vrijedan, već i tolerantan i multietničan.

Jednom rječju – proevropski političar.

Za razliku od mnogih koji samo pričaju uz vjetar, ti vrijedno radiš da nas približiš Evropskoj uniji. Ako je kleveta kriminalizovana u 24 zemlje Evropske unije, nema razloga da ne bude i u Republici Srpskoj.

Nadam se da ćeš se sada pozabaviti organizacijom Parade ponosa u Banjaluci, jer se i one održavaju u skoro svim zemljama Evropske unije.

Vodiš nas u budućnost vraćajući nas 20 godina unazad jer osjećaš duh vremena, iliti zeitgeist. Taj osjećaj ima i Obren Petrović, koji te je pronašao, dao ti šansu i od tebe napravio to što jesi.

Pripazi na Obrena, jer malo je ljudi koji imaju taj dar, on je kao generalni menadžer Denver Nuggetsa Arturas Karnišovas koji je „otkrio“ Nikolu Jokića.

Šta reći na kraju?

Neki misle da te Dodik koristi da bi za njega odradio „prljave“ poslove, ali ja znam da to nije tako, ili barem ne želim da prihvatim.

Tvoj rad nas uvijek ostavi bez glasa i teksta, ali to je valjda i cilj svih tih zakona koje predlažeš. Zlonamjerni to zovu gušenjem slobode misli i izražavanja, ali ja znam da nije tako. Biti neshvaćen je najčešće odlika genija, baš kao i biti odbačen, ali dok imaš natpolovičnu većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske, boli te kurac za sve.  

Izdrži naša legendo!”

Srdjan Puhalo

——————————————————————————————————————————————————

P.S. Poznavajući medije u Republici Srpskoj, mogo bi na kraju godine biti proglašen za najboljeg i najpoželjnijeg ministra, što i jesi.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Srđan PUHALO

Srđan Puhalo je bosanskohercegovački psiholog, bloger i novinar.

Srđan PUHALO

Srđan Puhalo je bosanskohercegovački psiholog, bloger i novinar.