SREBRENICA: Pun kombi žandarmerije, zvornička policija negira pojačane mjere

U Srebrenici su jutros osvanuli plakati sa porukom “Mi nismo genocidan narod”

Foto: X

Generalna skupština Ujedinjenih nacija danas će glasati o rezoluciji o Srebrenici kojom je predviđeno da se 11. juli proglasi Međunarodnim danom sjećanja i obilježavanja genocida 1995. godine u Srebrenici.

To je povećalo tenzije u bh. entitetu Republika Srpska, a pogotovo u Srebrenici gdje je genocid i počinjen.

Tome govori i prilog objava na društvenoj mreži X direktora Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić koji je objavio da je na udaljenosti 300 metara od njegove kuće postavljen policijski punkt.

“Kombi pun žandarmerije, 300 metara od kuće. Moja kuća je nekih 15 kilometara od Srebrenice gdje će se danas održavati sjednica Vlade RS. Barem jedan oklopni transporter na putu Srebrenica-Potočari, Despoti, sve sile što imaju su danas dovukli ovdje. Mi sad, kao, treba da se prepadnemo”, napisao je Suljagić.

Policijska uprava Zvornik demantovala je navode Suljagićeve navode .

“Stanje bezbjednosti na području Srebrenice, kao i drugih podrinjskih opština je povoljno, te se u tom smislu ne preduzimaju nikakve pojačane mjere”, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Poijeduini mediji, međutim, objavili su da se pripadnici MUP-a RS s dugim cijevima raspoređuju po krovovima i uzvišenjima u Srebrenici

Plakati u Srebrenici

U Srebrenici su jutros osvanuli plakati sa porukom “Mi nismo genocidan narod”.

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Plakati su postavljeni na mjestu predviđenom za bilborde u gradu, a na njima je ispisana poruka: “Mi nismo genocidan narod. Pamtimo”, dok u potpisu na plakatu stoji: “Ponosna Srbija i Srpska”.

Nije poznato ko stoji iza postavljanja plakata.

Izvor: Fokus,

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas