ŠTA DODIK MISLI O OPOZICIJI: “Najviše mi odgovara Borenović, od Trivićeve nema ništa”

Lider SNSD-a Milorad Dodik govoreći u emisiji ATV-a “Imate riječ” poručio je da će se opozicija rasuti još više i da su imali priliku da nešto promijene dok su bili na funkcijama, ali nisu uradili ništa.

“Moj posao je da pratim šta radi opozicija. Kao što je i njihov posao da prate šta ja radim. Govorio sam da će se rasuti na ovom nivou na kojem su se rasuli, a evo sad vam kažem da će se još više rasuti”, rekao je Dodik.

Formiranje Narodnog fronta izazvalo je više bure u opoziciji nego u vladajućem SNSD-u, jer članstvo gupe upravo doskorašnji “saborci” Jelene Trivić koje se učlanjuje u njenu stranku,

“Ova priča o novim političkim strankama je ponuda bez ikakvog značaja i težine. Nema od toga ništa. Oni se hvale da imaju finansijsku podršku iz Novog Sada, evo sada je taj iz Novog Sada rekao da ih više neće finansirati. To je od zla oca i još gore majke skupljeno”, rekao je Dodik.

On poručuju da iza njega ostaju autoputevi, bolnice, škole, dok pojedini funkcioneri iz opozicije za vrijeme kada su bili vlast nisu napravili ništa i pita kako imaju obraza da išta pričaju?

“Naša je sreća što imamo takve. Zamislite da su neki vispreni pa da imaju nešto da ponude. Ja se zalažem da Crnadak bude što je duže ovo što jeste. I Borenović. Plašio sam se da u PDP-u ne dođe do podmlađivanja i osnaživanja. Meni najbolje odgovara Borenović. Molim Borenovića da ne podnese ostavku”, kaže Dodik.

On je nedavno uputio čestitiku Milanu Miličeviću koji je izabran za predsjednika SDS-a.

“SDS je propala politička partija sa stanovišta vrijednosti koje su nekada imali. Imaju nekog Velizara koji se predstavlja da je analitičar, on je njihov portparol i on najbolje za njih govori. Stalno ih pravda, izdanak je BN-a i sada govori kako je SDS bio dosljedan u svemu. Molim? Kakva je to priča? SDS je izdao srpske nacionalne interese. Pozvao sam Miličevića da se vrati kući i brani interes. Ja kada sam bio opozicija, na važnim pitanjima sam bio uz SDS. Oni su zauzeli stav da mene ne mogu više gledati i samo gledaju šta radim ja. Njihova politika je Milorad Dodik i nemaju druge politike. Poručio sam Miličeviću da se vrati kući. TO znači brani Srpsku, pusti priču o Sarajevu i lijepim stvarima koje vam je navukao Mirko Šarović. Šta imaju? Gradonačelnika u Bijeljini? Dobro, nije prošao opoziv. Ali šta je on uradio u Bijeljini? Je l’ u Bijeljini bolje? On je mislio da će dovesti neke ljude u Banjaluci, pa je upao u prazan prostor. Rekao je da će ležati pred Vladom. Pa lezi, volio bih da lezi. Ja ću mu donijeti sunđer pa neka leži. Ali očigledno čeka da prođu ove kiše”, rekao je Dodik.

Izvor: atvbl.com, adria.press

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas