ŠTA GLEDATI OVE JESENI: Smjestite se udobno i uživajte u ovih sedam filmova

Foto: Martin Scorsese donosi novo remek-djelo s "Killers of the Flower Moon"/The Hollywood Reporter

Ljeto je gotovo, početak je nove sezone i vrijeme za kvartalni osvrt na hitove koji će obilježiti ovu jesen

Kako polako, ali sigurno zalazimo sve dublje u 21. stoljeće, stvari se ne mijenjaju – serije i dalje suvereno vladaju, iako je njihovo zlatno doba odavno iza nas.

Trenutna globalna atmosfera nije najidealnije vrijeme za filmove. Naročito ako spadate u ljude kojima je odlazak u kino ipak nešto više od ubijanja vremena i razbibrige kojom se upotpunjuje obilazak trgovina u šoping-centru. Ljeto je gotovo, početak je nove sezone i vrijeme za kvartalni osvrt na hitove koji će obilježiti ovu jesen, piše Index.hr.

Trudit ćemo se izbjeći ishlapjele horor-franšize i n-ti nastavak Marvelovog svijeta te ćemo se osvrnuti na one koji se i dalje trude da u nešto više od sat i pol (tri i pol ako je Scorsese u pitanju) smjeste čitav univerzum, ugrabe vašu pažnju i ostave dojam koji će trajati duže od okusa fast fooda u kinu.

Talk to me – “Australijski Horor koji Vas Prožima Stravom”

Ovaj australski horor, “Talk to me”, nudi začin strave i misterije koji je savršen za pripremu atmosfere uoči Noći vještica. Film prati grupu mladih prijatelja koji otkrivaju tajanstveni artefakt – balzamiranu šaku nepoznatog mrtvaca. Ona postaje ključ komunikacije s duhovima, ali pravila njezine upotrebe imaju zastrašujuće posljedice. Iz jednostavnog koncepta izrastao je film koji osvaja kritiku i publiku te obećava postati klasična franšiza.

The Creator – “U Bici Čovjeka i Umjetne Inteligencije”

“The Creator” predstavlja sučeljavanje čovjeka s umjetnom inteligencijom u dinamičnoj akcijskoj SF priči. S vrhunskim glumačkim ansamblom, film donosi izazovnu temu o osvješćenju umjetnih konstrukata koji postaju prijetnja čovječanstvu. John David Washington predvodi elitni odred vojnika koji se moraju suočiti s potencijalnom apokalipsom uzrokovanom umjetnim inteligencijama.

Killers of the flower moon – “Scorseseova Epopeja o Zaboravljenoj Tragediji”

Martin Scorsese donosi novo remek-djelo s “Killers of the Flower Moon”. Film se temelji na istinitim događajima iz povijesti Američkih Indijanaca i FBI-jeve istrage nakon niza misterioznih smrti. S impresivnom glumačkom postavom, uključujući Leonarda DiCapria i Roberta De Nira, Scorsese istražuje tamnu stranu američke povijesti s nuklearnim dimenzijama.

Foe – “Uzbuđujući SF Triler s Nijansama Umjetne Inteligencije”

“Foe” donosi uzbudljivu priču u kojoj se tehnologija i umjetna inteligencija spajaju s ljudskom sudbinom. U budućnosti, bračni par suočava se s izazovom kada muž dobije zadatak provesti dvije godine na svemirskoj stanici, a njegova supruga mu nudi zamjenu – repliku koja će zamijeniti njegovo prisustvo. Film postavlja pitanja o granicama tehnologije i ljudskosti.

The Killer – “Fincherova Neo-noir Akcija s Michaelom Fassbenderom”

David Fincher se vraća neo-noir akciji s “The Killer”, gdje Michael Fassbender igra bezosjećajnog ubojicu s preciznim planom. Film istražuje sučeljavanje između čovjeka i stroja te postavlja pitanja o granicama tehnologije. Fincherov film obećava uzbudljivo iskustvo koje će nas duboko uvući u mračni svijet akcije.

Next goal wins – “Taika Waititi i Nogometna Herojska Priča”

“Next Goal Wins” donosi priču o najnezaboravnijem porazu u povijesti nogometa, u kojem je Američka Samoa izgubila 31:0. Taika Waititi donosi herojsku priču o pokušaju da se postigne prva pobjeda u povijesti, a film se bavi pitanjima borbe, zajedništva i odlučnosti. Ovaj film obećava inspirirati nas i nasmijati u isto vrijeme.

Čuvari formule – “Srpska Drama i Nuklearna Dilema”

“Čuvari Formule” je srpska drama koja se temelji na stvarnom događaju iz prošlosti. Godine 1958., znanstvenici iz Nuklearnog instituta Vinča u Beogradu izloženi su radijaciji i moraju poduzeti hrabre korake kako bi preživjeli. Film postavlja pitanje granica znanstvenog napretka i etike, a Dragan Bjelogrlić donosi ovu dramatičnu priču na veliko platno.

Izvor: index.hr

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas