ŠTA SE DEŠAVALO U SUDNICI I NAKON ROČIŠTA: Dodik odbio da ustane, rekao da ga bole leđa, “ne sjeća” se datuma rođenja…

Foto: Dodik, Željka Cvijanović, Igor Dodik, Staša Košarac... nakon ročišta/Senad Gubelić

Dodikov advokat je tražio da se u zapisnik unese da ima informaciju da je predmet dodijeljen bez CMS-a sudiji Goranu Radeviću

Milorad Dodik, predsjednik RS, danas je, kako smo već objavili, odbio da se izjasni o krivnji koju je Tužilaštvo BiH podiglo protiv njega i v. d. direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića.
Također je kazao da da je Sud BiH nelegalan i neustavan i da će ovaj proces pokazati da li u BiH postoji Ustav ili ga nema, ter poručio “da se na ovaj način razgrađuje Bosna i Hercegovina”

U sudnici je, naime, rekao da ne razumije ni optužnicu niti o čemu se radi. Odbio je potvrditi lične podatke, te ustati pred sutkinjom Jasminom Ćosić Dedović uz obrazloženje da ga “bole leđa”…

Sutkinja je prekinula njegovo izlaganje te konstatovala da negira krivicu.

Kazao je i to da se ne sjeća datuma rođenja jer je “tad bio mali”.

Dodikov advokat je tražio da se u zapisnik unese da ima informaciju da je predmet dodijeljen bez CMS-a sudiji Goranu Radeviću.

Ročište za izjašnjenje okončano tako što je sutkinja po službenoj dužnosti donijela odluku prema kojoj su se Dodik i Lukić, koji je također odbio da se izjasni o krivnji, izjasnili da nisu krivi.

Izvor: oslobodjenje.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas