STIGLA NAREDBA IZ SNS: Gradonačelnici i predsjednici opština širom Srbije podnose ostavke

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Predsednik Opštine Kraljevo Predrag Terzić podneo je ostavku na tu funkciju. Isto su učinilii predsednici opština Kučevo i Smederevo, svi članovi Srpske napredne stranke.

Kako saznaje N1, Terzić je odluku o podnošenju ostavke doneo jutros.
Ostavku je podneo i predsednik Opštine Smederevo Jovan Beč, koji je svoju ostavku predao na pisarnici, objavio je portal Nova.rs.
Bez prvog čoveka opštine ostalo je i Kučevo, čiji predsednik Ivan Rajičić je javnost o tome obavestio saopštenjem.

On je kazao da mu je bila čast da obavlja funkciju predsednika opštine Kučevo u protekle tri godine i zahvalio se svima što su njemu i njegovom timu omogućili da u ovim teškim vremenima preuzmu odgovornost za upravljanjem zajednicom.

N1 nezvanično saznaje da je ostavku podnela i predsednica Opštine Trstenik Milena Turk, a prema našim saznanjima isto će do petka ujutro uraditi i svi predsednici opština na jugu Srbije.

Dugogodišnji gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović takođe je danas ostavku na tu funkciju, nezvanično saznaje agenciju Beta.

Odbornik opozicione Grupe građana „Za Leskovac – Zajedno“ Nenad Zdravković kazao je da po zakonu, ako gradonačelnik podnese ostavku, obaveza je da se najkasnije 30 dana od tada raspišu izbori.

„I to se baš uklapa sa datumom najveljenih izbora 17.decembra“, rekao je Zdravković.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć Radio-Televiziji Srbije, da parlamentarni, pokrajinski, beogradski izbori, ali i izboru u još nekim opštinama, mogu da se održe već od 17. decembra.

Kako Politika nezvanično saznaje, inicijativa je stigla iz vrha Srpske napredne stranke (SNS) a povod su navodno predstojeći izbori zbog čega će najverovatnije po istom scenariju ostavke podneti svi gradonačelnici i predsednici opština u Srbiji iz redova vladajuće koalicije.

Izvor: N1

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas