STIŽU UZNEMIRUJUĆE INFORMACIJE IZ ATINE: Stanje je puno gore, grčka policija izgleda pokušava prikriti jezive detalje

Nastavlja se istraga navijačkih nereda u Atini uoči susreta AEK-a i Dinama u kojima je jedan grčki navijač smrtno stradao. U ovom trenutku se u grčkom pritvoru nalazi preko 90 navijača iz Hrvatske koji čekaju sudski postupak, a detalji koje doznajemo iz krugova u Atini su jezivi.

Hrvatski portal Index.hr otkrio neke nove, uznemirujuće podatke.

Iako se spominjalo da su izbodena tri Bad Blue Boysa, ispostavilo se da njih sedmorica imaju ubodne rane (od čega ih samo jedan ima sedam) te su još najmanje dvojica pogođeni signalnom raketom. U ovom trenutku, prema istom izvoru, u stanici su i nije im pružena adekvatna liječnička pomoć.

U ovom trenutku je nejasno zašto ti navodi nisu bili dostupni javnosti s obzirom na to da su iz policije curile informacije o nekim drugim događajima iste večeri. U grčke medije je čak dospjela i snimka koja pokazuje kako grčka policija prati kolonu hrvatskih navijača, ali se detaljniji podaci o povrijeđenima još uvijek ne znaju.

Takvi podaci bi ukazali na to da su grčki navijači koristili noževe, ali se podaci o tome ne mogu pronaći ni u jednom dostupnom izvještaju.

Osim toga, izvor Indexa javlja da su im uskraćena i druga osnovna prava poput hrane.

Veliki problemi i u konzulatu

Problem, kako navode, nije samo s policijom i njihovom komunikacijom. Bad Blue Boysi koji se ne nalaze u pritvoru već nekoliko dana bezuspješno pokušavaju dobiti hrvatski konzulat u Grčkoj, ali im se odmah spušta slušalica.

Pitanje je zašto niko u ova tri dana nije posjetio preko 90 hrvatskih državljana u pritvoru, posebno s obzirom na to da postoje indicije da se s pritvorenim navijačima ne postupa po pravilima struke, kada je riječ o policiji i pravosuđu.

Naime, Boysi još uvijek nemaju advokata. Iako su Grci jučer objavili kako im je jedan dodijeljen po službenoj dužnosti, taj je priznao da ne zna “ništa o ovom slučaju”. U međuvremenu se navijače na ročišta izvodi bez advokata, ali i prevoditelja.

Grčka se u dosadašnjem dijelu postupka pokazala vrlo neorganiziranom. Već je sedam visokih dužnosnika policije smijenjeno, a ključne informacije variraju od medija do medija.

Izvor: index.hr, raport.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas