SUD BiH: Određen pritvor članovima grupe Bojana Cvijetića, bivšeg savjetnika Dragana Mektića

Sud Bosne i Hercegovine je u predmetu Bojan Cvijetić i drugi prihvatio prijedlog Tužilaštva BiH donio rješenje kojim je osumnjičenima Slavku Brboroviću i Željku Maksimoviću određen pritvor koji po ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana.

Oni se sumnjiče da su bili kuriri u kriminalnoj grupi bivšeg savjetnika Dragana Mektića koji je tad bio ministar sigurnosti BiH. Navodno su prenosili drogu.

Kako je saopćeno iz Suda BiH pritvor im je određen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, utjecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo.

“Osumnjičenima Slavku Brboroviću i Željku Maksimoviću pritvor je određen zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 2. KZBiH, u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. KZBiH, a Slavko Brborović i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. KZRS”, navodi se u saopćenju.

Izvor: raport.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas