TEATAR APSURDA ZVANI RS: U danu kada su vladajući usvajali nacrt “zakona o stranim agentima”, ministar Klokić pozvao nevladine organizacije da pišu EU projekte

Foto: Gerila

Dok njegovi “vladinići” usvajaju nacrt zakona kojim se stigmatizuju i proskribuju nevladine organizacije, ministar Klokić pozvao “nevladiniće” koji će biti označeni kao strani agenti ako, odnosno kada se usvoji navedeni zakon, da pišu EU projekte.

Ako je i od vladajućih u Republici Srpskoj, previše je.

U danu kada je vladajuća većina u parlamentu Srpske usvojila Nacrt zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija, poznatiji kao “zakon o stranim agentima”, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić ističe potrebu da se unaprijedi saradnja javnih institucija i organizacija civilnog društva da bi se obučio nevladin sektor u lokalnim zajednicama za pisanje EU projekata.

Dakle, da razjasnimo. Dok njegovi “vladinići” usvajaju nacrt zakona kojim se stigmatizuju i proskribuju nevladine organizacije, ministar Klokić na radionici za predstavnike republičkih institucija i organizacija civilnog društva koja se održava u Doboju, poziva “nevladiniće” koji će biti označeni kao strani agenti ako, odnosno kada se usvoji navedeni zakon, da pišu EU projekte.

Uprkos svim apelima i upozorenjima da ne usvajaju zakon kojim će staviti metu na čelo nevladinim organizacijama, vlast u Republici Srpskoj i dalje insistira na svom putu. Putu ka autoritarnim režimima. Međurim, na tom putu se dešavaju tragikomične situacije i apsurdi na kojima bi im pozavidjeli i Montipajtonovci. Ako je i od vladajućih u Srpskoj, previše je.

Izvor: gerila.info

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas