TRAGIČNA EKSPEDICIJA ‘TITANA’: Tijela putnika iz podmornice najvjerovatnije nikada neće biti pronađena

Foto: Oceangate Expeditions

Kontraadmiral američke obalske straže John Mauger, jedan od ljudi koji su bili zaduženi za misiju spasavanja nestale podmornice “Titan”, izjavio je danas da tijela petorice putnika u podmornici možda nikada neće biti pronađena.

Obalska straža SAD potvrdila je sinoć da su nastradali svi članovi posade “Titana”.

“To je nevjerovatno nemilosrdno okruženje tamo dole na morskom dnu i krhotine se podudaraju sa posljedicama katastrofalne implozije. Nastavićemo da pretražujemo, ali nemam odgovor za mogućnosti u budućnosti”, rekao je Mauger.

Britanski ministar spoljnih poslova James Kleverli rekao je da vlada pruža podršku porodicama britanskih državljana koji su poginuli u ovoj ekspediciji, prenosi list “Telegraf”.

Pakistansko Ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je saučešće porodici pakistanskog preduzetnika Šahzade Davuda i njegovog sina Sulejmana, koji su bili u podmornici.

Podmornica je nestala 18. juna tokom ekspedicije do olupine “Titanika” u oblasti oko 1.500 kilometara istočno od Cape Coda u sjevernom Atlantiku, na dubini od približno četiri kilometra. Akcija spasavanja trajala je od 19. juna.

U nestaloj podmornici bili su britansko-pakistanski biznismen Šahzada Davud i njegov sin Sulejman, britanski biznismen i istraživač Hemiš Harding, Pol-Anri Nargolet, bivši ronilac francuske mornarice koji je ranije istraživao “Titanik”, kao i Stokton Raš, direktor OceanGate, kompanije koja organizuje ova zaranjanja.

Izvor: N1

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas