TREBINJE: Dodikov savjetnik potegao pištolj na Momčila Mandića

Branislav Okuka, savjetnik Milorada Dodika, potegao je danas u Trebinju pištolj na biznismena i nekadašnjeg političara Momčila Mandića.

Okuka je potegao pištolj na Mandića kod hotela Central park u centru Trebinja, prenose mediji. Policija je brzo intervenisala i privela Okuku u policijsku stanicu zbog daljnjeg ispitivanja.

Momčilo Mandić je za BN ispričao šta se taččno dogodilo.

“Susreo sam se sa svojim bivšim radnikom Branislavom Okukom koji moju porodicu i sina blati gdje god stigne. Pitao sam ga zašto pljuje po mojoj porodici i zašto nam radi o glavi. On mi je prepotentno odgovorio da je savjetnik u kabinetu predsjednika Srpske Milorada Dodika i da će on moju porodicu da uredi kako on misli”, kaže Mandić.

Mandić tvrdi da je Okuka njihov bivši radnik i da ih je pokrao uzimajući gorivo u vrijednosti od oko 150 hiljada KM.

“Okuka je onda izvadio pištolj i uperio u mene. Rekao sam mu da puca. U tom momentu je došla žandarmerija, oteli su mu  pištolj i odveli ga u policijsku stanicu. Meni su rekli da dođem sam u stanicu i da dam izjavu”, priča Mandić.

Okuka je, kako tvrdi Mandić, u policijskoj stanici tvrdio da nije istina da je potegao pištolj na Mandića, da je savjetnik u Dodikovom kabinetu na koji se pozivao, da sa njim ne mogu tako da postupaju i da mu je ugrožena bezbjednost i da ga oni prate.

Iz Policijske uprave Trebinje su saopštili da je o događaju obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju koji se izjasnio da nema krivičnog djela.

Okuka je, inače, prije par dana prisustvovao sastanku Milorada Dodika sa predstavnicima institucija Republike Srpske i srpskim predstavnicima u zajedničkim institucijama BiH.

Milorad Dodik, Nenad Stevandić, Radovan Višković, Ognjen Tadić, Željka Cvijanović, Branislav Okuka,
Sastanak Dodika sa predstavnicima institucija 13. septembra 2023. (Okuka treći s Dodikove lijeve strane)/ FOTO: GERILA

Izvor: gerila.info

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas