TREĆI PUT U ČETIRI SEZONE: Nikola Jokić je MVP NBA lige

Košarkaš iz Srbije je nastavio svoju dominaciju i ubjedljivo stigao do trećeg MVP priznanja u karijeri

Nikola Jokić je MVP NBA lige za sezonu 2023/24, noćas je zvanično objavljeno.

Ovo je treće priznanje u posljednje četiri godine za Nikolu Jokića. Prošle sezone, po mnogima nezasluženo, priznanje je otišlo u ruke Joela Embiida, a Jokić se morao zadovoljiti “utješnom” nagradom MVP finala.

Jokić se pred medijima pojavio u majici sa napisom “brate” u čast Dejana Milojevića.

– Nosim je manje-više svakog dana, pogotovo na treninzima. Deki je bio čovek koji mi je dao slobodu, pokazao mi je kako treba da se rade stvari, kako se trenira, kako se ponaša, kako imati pozitivnu energiju i pozitivni stav… Vidite na koliko je igrača uticao, na mene je imao pozitivan efekat, još više kao prijatelj nego kao trener. Košarkaški mi je dao slobodu da radim šta želim, dao mi je poverenje i mogu samo da kažem – hvala, rekao je Nikola Jokić, pa dodao:

– Oduvijek kažem ljudima da mi je još više značio kada mi nije bio trener, već kao porodični prijatelj – uvijek bismo odlazili u kuće jedan drugom, bilo je to kvalitetno i iskreno prijateljstvo. Deki je bio čovek koji će ti uvijek reći onako kako je, bez laganja i skrivanja, neko koga uvijek želiš za prijatelja

Nikola Jokić je u ovogodišnjem glasanju pobijdio sa 926 glasova, ispred Shaia Gilgeuosa Alexandera koji je imao 620, te Luke Dončića sa 566 glasova.

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas