TUČA MALOLJETNIKA U MOSTARU: Naoružani i s kapuljačama pokušali ući u školu, nastavnici razdvajali huligane

Foto: bljesak.info

Jedna osoba zadobila je povrede nepoznatog stepena u drugom incidentu koji se dogodio danas ispred Srednje prometne škole u Šantićevoj ulici u Mostaru, neslužbeno saznaje Bljesak.info od očevidaca i radnika ove ustanove.

Naime, prvi incident dogodio se jutros oko 9 sati za vrijeme velikog odmora kada su radnici Mašinsko-saobraćajne škole pozvali policiju i tražili da se postavi patrola iz predostrožnosti jer se moglo očekivati kako će doći do novih incidenata.

“Nisu u pitanju sukobi između dviju škola ili osoba različitih nacija, u pitanju je čisto delikventsko ponašanje i mogao se očekivati novi incident”, kazala je za Bljesak radnica Srednje prometne škole Mostar.

“Policija je rekla da ne mogu, odnosno da neće poslati nikoga i nisu poslali. I ponovno se dogodilo da je nekoliko tih vjerovatno maloljetnih osoba s kapuljačama naoružani kamenjem pokušali ući u školu. Jedna profesorica ih je počela vraćati i tu je nastao metež, a pojedini učenici su počeli bježati i vrištati”, opisuje radnica.

“Jedan se prolaznik umiješao kako bi oduzeo kamen jednom od sudionika i on je njemu razbio kamenom glavu, te je zadobio vrlo ružnu povredu iznad oka. Policija je sve to vidjela nakon što su došli tek nakon 15 minuta i to mi nije jasno. Njihov izgovor za nedolaženje je bilo da ih nema dovoljno”, istaknula je ona te dodala da je cijela škola u šoku zbog ovakvih incidenata.

“Definitivno da se ovakve stvari događaju usred bijela dana u civiliziranoj zemlji i gradu gdje bi trebale funkcionirati stvari koje očito ne funkcioniraju to mi nije jasno. Pod šokom sam. To može biti nečije dijete. Samo je pitanje trenutka kad će neko nastradati što nema nikakve veze s tim. Danas je to bio čovjek koji se slučajno našao u ulici, a sutra može biti bilo ko. Ne znam ko je odgovoran, ali promjene se moraju dogoditi ako želimo sačuvati žive glave i ako mislimo ići naprijed kao civilizirano društvo”, zaključila je.

Podsjetimo, u srijedu se oko 9 sati dogodio prvi incident između maloljetnih osoba u Šantićevoj ulici gdje je potvrđeno iz MUP-a HNK kako su prepoznali jednog sudionika te kako se radi na njihovom pronalasku. Više policijskih službenika trenutno osigurava prostor škole.

Zastupnik Sanel Kajan podijelio je na svom Facebook profilu video tučnjave. Prizori mogu biti uznemiravajući:

 

Izvor: bljesak.info

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas