TUŽILAŠTVO O PRESUDI VLASNIKU HOTELA KOJI JE PRETUKAO RADNICU U JABLANICI: Uložit ćemo žalbu

Amir Džafić je priznao krivicu i prvostepenom presudom je osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog premlaćivanja Enise Klepo

Prvostepenom presudom Općinskog suda u Konjicu Amir Džafić je osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda Enisi Klepo.

Inače, Džafić je vlasnik hotela Jablanica, koji je na sudskom ročištu priznao krivicu za krivično djelo koje mu se stavlja na teret, odnosno da je pretukao bivšu recepcionerku. U izrečenu kaznu Džafiću će biti uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru, a presudom je obavezan da plati troškove sudskog postupka.

O presudi se danas oglasilo Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona, iz kojeg su poručili kako su zaprimili pismeni otpravak presude Općinskog suda u Konjicu. Odlučili su, navode, uložiti žalbu na odluku o kazni.

– Zbog velikog broja upita i interesa javnosti, obavještavamo vas da je u predmetu koji se vodio protiv Amira Džafića (1979.), iz Jablanice, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda iz  čl. 172. st. 1. KZ F BiH na štetu E. K. iz Jablanice, Županijsko tužiteljstvo HNŽ/K Mostar zaprimilo pismeni otpravak presude Općinskog suda u Konjicu kojom je Amir Džafić nepravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 10 (deset) mjeseci, te da će Tužiteljstvo u zakonskom roku uložiti žalbu na odluku o kaznenopravnoj sankciji, odnosno, kazni, navodi se u saopćenju Tužilaštva HNK.

O presudi se, podsjetimo, oglasila i Enisa Klepo koja je poručila kako ne vjeruje u njegovo pokajanje.

U izjavi za medije nakon izrečene kazne Enisa Klepo je kazala da joj drago što je došao kraj agoniji.

– Drago mi je što je kraj agonije. Mislim da treba bude veća kazna, ali zadovoljna sam i ovim što je presuđeno. Ne vjerujem u njegovo pokajanje. Vodit ćemo parnični postupak. Zadovoljni smo ovim do sada, mada iskreno ne postoji dovoljno velika kazna za bol koju sam prošla, kazala je Klepo.

Izvor: Oslobođenje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas