U MADRIDU UHAPŠEN MUŠKARAC NAKON PORUKE KOJA JE ZGROZILA EVROPU: Imao je pušku, municiju i pancirke

Teroristička grupa tzv. Islamska država je poslala prijetnju pred utakmice Lige prvaka.

Uoči utakmica četvrtfinala Lige prvaka stigla je grozna poruka koja je digla cijelu Evropu na noge. Nakon što su prošlog mjeseca izveli napad u Moskvi, gdje su bili više od 140 osoba, teroristička grupa tzv Islamska država je ponovno zaprijetila.

Objavili su plakat na kojem se nalaze stadioni na kojima su odigane utakmice četvrtfinala Lige prvaka uz poruku koja ledi krv u žilama: “Sve ih ubijte”.

U Madridu ništa nisu prepustili slučaju, dodatno su angažovali 3 tisuće vojnika kako bi sve proteklo u najbojem redu, a samo dan nakon utakmice Real Madrida i Manchester Cityja (3:3) palo je veliko hapšenje.

Policija je naime uhapsila muškarca kod kojeg su pronašli automatsku pušku, municiju, pištolj, te zaštitne prsluke. Navodno se radi o muškarcu kojeg traže u Belgiji zbog umiješanosti u slučajeve ubistava, pljačke i otmica.

Španska prijestonica je bila tek njegova usputna stanica do Francuske, odnosno grada Nantesa, a tamošnja policija tvrdi kako je povezan s organiziranim kriminalom, tako da su njegove veze s terorizmom, barem zasad, isključene, piše Mundo Deportivo.

Izvor: N1

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas