UČENIK IZ LUKAVCA NAVODNO VEĆ DONOSIO ORUŽJE U ŠKOLU: Objavljena prepiska u kojoj je upozoravano na njegove prijetnje

Foto: Pixsell/Stringer

Nakon pucnjave u Lukavcu u kojem je maloljetni učenik G. M. (2008) pucao u nastavnika Nedima Osmanovića koji je teško ranjen i ljekari na UKC-u Tuzla mu se bore za život, oglasio se član Naše stranke Dino Osmanović.

Osmanović je podijelio prepisku i upozorenja koje je upućivao zbog prijetnji učenika, koji je danas uhapšen nakon pucnjave.

“Ovo je poruka od 22. maja 2023. godine kada sam nakon saznanja da učenik prijeti da će se osvetiti nakon što su ga prebacili iz škole, tražio informaciju da vidim, da li smo se opametili ili poduzeli nešto da nam se ne dogodi Beograd.

Nažalost, nismo. Desilo se da je nedužan čovjek stradao (neko reče nisu stradala djeca i nema panike), ali ja kažem da je nažalost stradao otac dvoje djece i ima panike. Ima potrebe za paniku sve dok ne odgovaraju nesposobni kadrovi iz MUP-a i tužilaštva. Možda tada dođemo pameti i počnemo učiti na tuđim greškama”, napisao je Osmanović.

Naglasio je kako na pitanje upućeno MUP-u nije dobio odgovor, nego samo poziv putem Vibera uz riječi “da su poduzeli sve radnje, da je sve pod kontrolom i da ne mogu davati više informacija jer je u pitanju maloljetna osoba.

U prepisci koju je objavio Osmanović navodi se:

“Nedavno je sazvan roditeljski sastanak u O.Š. Lukavac Grad, a tema su bila dva učenika koja su na nastavu došla sa vatrenim oružjem. Jedan je kako saznajemo i prijetio da će se osvetiti što su ga prebacili iz druge škole. Na roditeljskom je rečeno da je MUP obaješten, pa bih zamolio za više informacija.”

Prepiska koju je objavio Osmanović

Izvor: raport.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas