UHAPŠEN UJAK MASOVNOG UBICE IZ MLADENOVCA: Pronađeno mu nelegalno oružje

Foto: N1

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, dana 24.5.2023. godine, uhapšen je i zadržan do 48 časova G.G. (49) iz Kragujevca, ujak okrivljenog Uroša B. (21) protiv koga se vodi postupak zbog masovne pucnjave u selima kod Mladenovca, u kojoj je stradalo osam osoba, a povrijeđeno je više njih.

G.G. je uhapšen nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilašva u Smederevu i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, a na osnovu novih činjenica utvrđenih u istrazi koja je u toku protiv Uroša B. i njegovog oca R.B. u cilju utvrđivanja i razjašnjavanja svih okolnosti koje se odnose na porijeklo oružja kojim je okrivljeni U.B. izvršio krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

“Osumnjičenom se stavlja na teret krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i uz krivičnu prijavu bit će doveden na saslušanje u prostorije Višeg javnog tužilaštva u Smederevu”, saopšteno je iz tužilaštva, a prenosi Nova.rs.

Podsjetimo, riječ je o ujaka Uroša B. koji je izvršio masakr u selima kod Mladenovca, kada je hicima iz automatske puške usmrtio osam osoba, a 14 ranio.

Izvor: N1

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas