UOČI IZBORA ZA NOVOG NAČELNIKA OPŠTINE STARI GRAD: Irfan Čengić potvrdio kandidaturu

Irfan Čengić (SDP) potvrdio je kandidaturu za načelnika općine Stari Grad u Sarajevu, nakon što je na referendumu u julu opozvan dugogodišnji načelnik Ibrahim Hadžibajrić, koji je u pritvoru.

“Cilj je da imamo dovoljno ruku u Općinskom vijeću da možemo realizovati sve ono što obećamo. Želimo novi odnos prema ljudima i građanima, kao i prema uposlenicima. Želimo novo vrijeme bez pritisaka, korupcije i kriminala. Imam dovoljno političkog iskustva, od prvog dana se mogu posvetiti poslu”, saopštio je Čengić, dodavši kako mu neće biti potrebne sedmice ili mjeseci da se ‘uhoda’.

Dodaje kako se u kampanji neće baviti protukandidatima, te da još uvijek ne zna ko će to biti. Očekuje da će Centralna izborna komisija u ovoj sedmici raspisati izbore za ovu općinu, te da bi optimalan termin za njihovo održavanje bio 22. oktobar.

Podsjetimo, građani su na referendumu 23. jula opozvali dugogodišnjeg načelnika ove sarajevske općine Ibrahima Hadžibajrića.

On se u pritvoru nalazi još od maja, a njega i saradnike tereti se za krivična djela organizovani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, pranje novca, te primanje i davanje dara.

Izvor: N1

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas