UŠLA S DJETETOM U CRKVU I POČELA PUCATI: Policija je likvidrala, dijete kritično

Foto: Ilustracija (REUTERS/Willy Kurniawan/File Photo)

Žena u kaputu upala je u nedjelju s dječakom (5) u megacrkvu pastora Joela Osteena u Teksasu i počela pucati iz puške. Vjernici koji su se nalazili u crkvi u panici su počeli masovno bježati dok su dvojica policajaca koji nisu bili na dužnosti reagirali te ubili ženu. U paljbi je ranjeno dvoje ljudi, a jedan od ozlijeđenih je i dječak (5) koji je trenutno u kritičnom stanju, piše Associated Press.

Napadačica je u ogromnoj crkvi Lakewood počela pucati nešto prije 14 sati. Ta crkva inače ima kapacitet od 16 tisuća ljudi, a prije je bila arena NBA momčadi Houston Rocketsa.

U sukobu je ranjen i muškarac (57), a detalji pucnjave trenutno su i dalje nejasni. Policija nije objavila identitet žene niti mogući motiv te također nije poznato u kakvom su odnosu žena i dječak ili tko je zapravo pucao u njega i ranjenog muškarca.

– Reći ću ovo. Ta žena, ta osumnjičenica je dovela tog dječaka u opasnost. Ona je kriva, rekao je šef houstonske policije Troy Finner novinarima tijekom konferencije za novinare ispred crkve, prenosi 24sata.hr.

Dječak je u kritičnom stanju u dječjoj bolnici, dok je muškarac stabilno u drugoj bolnici s ranjenim kukom. Prema podacima Associated Pressa, megacrkvu svaki tjedan posjećuje 45.000 ljudi, što je čini trećom najposjećenijom megacrkvom u SAD-u.

Svjedoci su ispričali novinarima da su u napadu čuli više pucnjeva.

– Bilo je samo bum, bum, bum, bum i onda sam se zaderao ‘mama’, rekao je dugogodišnji član crkve Alan Guityza čija je majka radila kao vratar crkve u tom trenu.

On i njegova majka legli su na pod i molili se dok je žena u kaputu nastavljala s pucnjavom. Na podu su ležali oko pet minuta dok im netko nije rekao da je sigurno za evakuaciju. Vani su, rekao je Guity, on i njegova majka pokušali umiriti ljude klanjajući se i pjevajući na španjolskom.

Unatoč kaosu, Finner je rekao da je tragedija “mogla biti puno gora” da dvojica policajaca nisu onesposobila ženu kada je započela pucati. Dvojica policajaca inače rade za policiju u Houstonu i teksašku komisiju za alkoholna pića. Nakon što je upucana, žena u kaputu rekla je policiji da ima bombu. Vlasti kasnije nisu pronašle eksploziv u njezinom automobilu ili ruksaku kojeg je nosila sa sobom u tome trenu.

– Ostat ćemo jaki i nastavit ćemo ići naprijed. Postoje sile zla, ali i sile koje su za nas – Božje sile – jače od toga. Stoga ćemo nastaviti ići snažno i pravedno, radeći ono na što nas je Bog pozvao: podići ljude i dati nadu svijetu, kazao je pastor Joel Osteen koji je preuzeo dužnost poslije očeve smrti 1999. godine i uveo optimističan stil kršćanskog teleevangelista.

Izvor: N1

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas