VEČERAS UTAKMICA NAJVEĆEG RIZIKA: U slučaju i jednog incidenta na meču Partizan – Real prazni se cijela Arena

Iz struktura KK Partizan i same Štark arene, gdje se večeras igra treća utakmica play-off serije košarkaške Eurolige između Partizana i Reala stižu upozorenja za navijače kako ne smije da bude niti jednog incidenta, jer bi u protivnom Partizan mogao da plati najveću cijenu.

“Ako bude neki incident, uleti neki predmet ili ne daj Bože neko se zbog toga povredi, kompletne tribine se prazne za 45 minuta, a četvrta utakmica se igra bez publike. Zato, pamet u glavu”, rekao je direktor Štark arene Goran Grbović.

Trener Partizana Željko Obradović apeluvao je na navijače da na primjeren način ugoste Real Madrid u utorak, navodeći da nemile scene iz Madrida ne treba da utiču na gostoprimstvo u Beogradu.

„Treba početi od toga, kako je počelo, ko je počeo. Posle toga i reakcija. Videli ste sve šta se dogodilo. Pravila igre kažu da bilo koji igrač koji prekorači liniju terena istog momenta je suspendovan i ide napolje. To je bilo evidentno. Sudije su donele odluku, prekinuto… Šta bih ja voleo? Da već od ovog trenutka da naši navijači koji će ispuniti Arenu, da shvate da je to deo sporta, da se desilo, da su igrači posle utakmice pričali i da bi na ovom trebalo da se završi. Mi smo ovde i u regularnom delu i u ove dve utakmice naišli na fenomenalno gostoprimstvo. Mislim da u Beogradu treba to da uzvratimo i da se priča o košarci i da nijedan igrač, član stručnog štaba ili navijač Reala se ne oseća neprijatno, nego da pošaljemo sliku iz Beograda kakva je do sada uvek bila na našim utakmicama. Ponavljaću to do sledeće utakmice sa Realom“, izjavio je Obradović.

Podsjećemo, tokom druge utakmice play-offa Eurolige u košarci u Madridu, na svega minut i po do kraja i pri vodstvu Partizana od 15 razlike, desio se incident koji je rezultirao tučom u kojoj su učstvovali gotovo svi igrači oba tima.

Najteže su prošli Mathias Lessort i Kevin Punter iz Partizana, odnosno Gabriel Deck i Guerschon Yabusele iz Reala, koji su zaradili od jedne do pet utakmica suspenzije – koliko je zaradio Yabusele zbog divljačkog nastraja na igrača Partizana Dantea Exuma.

Podsjećamo da je trenutni rezultat 2:0 u play-off seriji za Partizan te da se serija igra na tri dobijene utakmice.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas