VUČIĆ, NAKON ŠTO JE IZGLASANA REZOLUCIJA: Ja sam završio karijeru, ovo je bio ekser u sanduk

Učinio sam sve, oni su učinili sve da nas ponize, a mi smo se uzdigli u visine. Ja ne mogu reći da smo pobijedili jer su takve procedure, ali svima je jasno kakav je rezultat, rekao je predsjednik Srbije

Predsjednik srbije Srbije Aleksandar Vučić sinoć je, nakon sjednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, na kojoj je izglasana Rezolucija o genocidu u Srebrenici, izjavio kako je “završio karijeru i kako mu mnoge stvari neće oprostiti”, piše Nova.rs.

“Ja sam večeras ovdje završio karijeru. Mnoge mi stvari neće oprostiti, ovo je bio ekser u sanduk. Učinio sam sve, oni su učinili sve da nas ponize, a mi smo se uzdigli u visine. Ja ne mogu reći da smo pobijedili jer su takve procedure, ali svima je jasno kakav je rezultat”, rekao je Vučić u obraćanju novinarima u New Yorku.

Vučić je kazao kako su navodne procjene onih koji su predložili Rezoluciju bile da će više od 110 zemalja glasati za nju, a da će suzdržanih biti oko 45.

“A nas je bilo 107 (onih koji su glasali protiv i onih koji su bili suzdržani). Znači njih 84 prema 107 onih koji nisu željeli pristati na njihov prijedlog, a ne pričamo o tome kako se došlo do tih 84, jer bi realno za Rezoluciju glasalo 60 i nešto, ostale su pritiskali”, rekao je predsjednik Srbije.

On se zahvalio svim zemljama koje su glasale protiv i bile suzdržane tijekom glasanja.

“Ogromno hvala mađarskoj braći, oni su jedini koji su bili protiv u našem okruženju, ali hvala i Slovačkoj, Grčkoj i Cipru koji su bili suzdržani i koji su pokazali prijateljstvo prema Srbiji”, rekao je Vučić.

“Imate barem tri zemlje koje su bile prisiljene, a na kraju su bile suzdržane. Nevjerojatno kakvi su pritisci bili i što su sve radili… Ovo se prvi put dogodilo da nije jednoglasno”, dodao je on. Vučić je rekao i kako će razgovarati s Bošnjacima u Srbiji u narednom periodu. “Imamo jednu zemlju i moramo zajedno boriti se za budućnost”, izjavio je on.

Izvor: Oslobođenje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas