VUČIĆEV SKUP DANAS U BEOGRADU: Stižu mu vlast i opozicija iz RS

Foto: Oliver BUNIC/AFP

Za danas je najavljen masovni skup Vučićevih simpatizera u Beogradu.

Mediji naklonjeni režimu nazvaju ga već “najvećim u historiji na području Srbije”, a Informer već ima informaciju da će na skupu biti 200.000 ljudi.

Dan kasnije je najavljen novi masovni skup građana i opozicije okupljenih pod sloganom “Za Srbiju bez nasilja”. Skupovi građana prethodnih sedmica očigledno su zabrinuli predsjednika Srbije. Osim kontraskupa, Vučić je morao ukinuti i rijaliti program ‘Zadruga’ na Pink TV, mada je to formalno uradio vlasnik televizije Željko Mitrović.

Upravo je to bio jedan od zahtjeva građana koji su zadnjih nekoliko sedmica, a nakon dva velika masakra u Srbiji, organizovali proteste na kojima traže odlazak Aleksandra Vučića, a njega direktno povezuju s porastom nasilja u Srbiji jer smatraju da njemu bliske televizije kontinuirano produciraju nasilan sadržaj.

Prvi će na ulice danas ipak Vučićevi sendvičari. Na skup podrške Vučiću će, dijelom pod prisilom, zaposlenici javnog i državnog sektora, stranački aktivisti itd.

Portal Nova je objavio kako je plan predsjednika Vučića da iz svih krajeva zemlje u Beograd pristigne 2200 autobusa. To znači da će Vučićeva igra u centru Beograda koštati 330.000 do 726.000 eura, u najboljem slučaju, ako bude unajmio 2200 minibuseva.

Odlazak u Beograd najavili su i predsjednik RS Milorad Dodik, ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić, ali i Dodikova opozicija poput Jelene Trivić.

Izvor: Vijesti.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas