VULIĆ: Imamo određene informacije da se sprema atentat na Dodika

Foto: Screenshot

Ovdje se sprema veliki atak. Kukavice iz opozicije smatraju da ovo nije borba Republike Srpske. Ovo je borba svih Srba i RS. Oni misle da će se riješiti Dodika i da će vladati. Gdje će vladati?

– Moram nešto podijeliti sa javnošću. Imamo informacije od određenih krugova američke ambasade da se predsjedniku Dodiku sprema atentat. Ja ne kažem ovo što pripadam SNSD-u, nego na bazi onoga što smo dobili, kazala je jutros u programu RTRS-a Sanja Vulić, potpredsjednica SNSD-a.

– Poslali su poruke koje kažu da je sve spremno i da imaju oružje. Znači da smo mi naivni. Mi pozivamo na suživot, a oni se naoružavaju. Ovo nije prijetnja meni, nego srpskom narodu. Oni su osokoljeni od međunarodne zajednice. Plašim se scenarija za koji mi ne znamo. Njih je iznerviralo šta sam ih ja u Sarajevu nazvala pravim imenom”, kazala je Vulić i dodala da “Ovdje ne postoje zakoni, ovo je zemlja beznađa”.

Potom je kazala da ima informacije da se Dodiku sprema atentat pa nastavila: “Scenario je sljedeći; problem je što su sva istraživanja pokazala da u BiH ima dosta ruda, zlata i svega ostalog. Veliki dio toga je na području RS. RS na području Lopara, Mrkonjić Grada, Doboja ima nevjerovatna pronalazišta ruda. Ambasadori su natjerali Vladu FBiH da im u Varešu daju koncesiju na 99 godina. Htjeli su to i nama uraditi. Predsjednik Dodik je rekao “NE”, poštovati će se Dejton. Kada su vidjeli da ataci ne pale, pokrenuli su ovaj proces”.

– Sada se stvara problem, sve je veći broj nas koji dolazimo tamo, nisu to samo pristalice SNSD-a. Ljudi dolaze da kažu NE zbog nepravde, kaže Vulić.

Potom je sugerisala da su stabla ispred Tužilaštva BiH namjerno posječena.

– Neka pogledaju vaši reporteri ispred Suda BiH, ovaj put su posječena sva stabla drveća koja su bila. Ne kažu lovci bez razloga “bistar ti pogled”. Ja sam prije odlaska u Sarajevo rekla da je u Sarajevu pripremljen scenario novog Gardovića, samo je pitanje ko će biti”.

– Ovdje se sprema veliki atak. Kukavice iz opozicije smatraju da ovo nije borba Republike Srpske. Ovo je borba svih Srba i RS. Oni misle da će se riješiti Dodika i da će vladati. Gdje će vladati? Ja prihvatam da je možda SNSD ljudima dosadio, ali ko im se drugi nudi?”, kazala je Vulić i poručila:

“Nastave li stranci ovako nećemo imati Republiku Srpsku”.

Podsjećamo, prije nekoliko dana Sanja Vulić je uoči suđenja Miloradu Dodiku, predsjedniku bh. entiteta Republika Srpska kojeg Tužilaštvo BiH tereti za nepoštivanje odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta, ali i tokom ročišta koje je napustila, imala dva, nazovimo ih, ispada. Vikala je, psovala, vrijeđala… i “zaradila” prekršajnu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira.

Dan kasnije putem društvenih mreža Vulićki su upućene prijetnje, a ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić joj je ponudio policijsku pratnju.
Izvor: RTRS/Oslobođenje
Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas