ZAVRŠENA NOVA POTRAGA ZA NESTALOM MEDLIN MEKEN: Pronađeni materijal ide na analizu

Foto: Tanjug/AP

Portugalska policija je završila novu potragu za britanskom djevojčicom Medlin Meken, koja je nestala u južnom portugalskom regionu Algarve prije 16 godina.

Policija je saopštila da će materijal pronađen tokom trodnevne operacije, uz pomoć njemačkih i britanskih kolega, sada biti analiziran, prenosi BBC.

Njemački zvaničnici saopštili su sredinom 2020. godine da je 45-godišnji njemački državljanin, u medijima identifikovan kao Kristijan Brukner, koji je bio u Algarveu 2007. godine, osumnjičen u tom slučaju.

Brukner je negirao umiješanost.

On se trenutno nalazi na izdržavanju sedmogodišnje zatvorske kazne u Njemačkoj zbog silovanja koje je počinio u Portugaliji 2005. godine i pod istragom je zbog sumnje za ubistvo Mekkan, ali nije optužen.

Trogodišnja Medlin iz Rotlija u Lesterširu bila je na odmoru sa porodicom u odmaralištu Oušn klab u Praja da Luz, u portugalskom Algarveu, kada je nestala 3. maja 2007. godine.

Brukner je živeo u blizini odmarališta Praja da Luz kada je porodica Mekan bila na odmoru.

Trenutno se nalazi u zatvoru u Njemačkoj zbog silovanja 72-godišnje žene 2005. godine u istoj oblasti gdje je nestala Medlin.

Izvor: Nezavisne

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas